Tur i oturen?

Jag har varit hemma i 2 dagar med Emil, måndag och tisdag denna veckan. Han har haft halsont i helgen och knappt ätit någonting. I söndags kväll fick han feber. Men nu mår han bra igen och imorgon, onsdag, är det åter vanlig vardag.


Det har ändå varit bra att vara hemma dessa dagar. Vet inte annars hur jag skulle hunnit med allting inför lanseringen i helgen. :) Idag fick Emil följa med mig till Wiges lager i Skene för att hämta de sista restade varorna. Sen blev det plåtande på gården och Emil gjorde mycket bra ifrån sig. De är väldigt tacksamma att fotografera, våra barn. Så nu är både Emil och Maia med och modellerar för Sideline. :) Och två av granntöserna med.

Det har varit en tuff tid nu det senaste och jag ska inte gå under bordet med min ångest över att inte ha haft tid att höra av mig till vännerna. Men jag tänker ofta på er!! Pöss i pannan!!

Imorgon kväll är det återträff för kursdeltagarna på Nfc. Det är 3 månader sedan vi avslutade kursen och det ska bli kul att se hur det har gått för de andra deltagarna.

På fredag bär det av till Stockholm igen. Jag och mamma åker dit över helgen för att dels gå på FORMEX mässan i Älvsjö. Sen ska vi naturligtvis göra staden!! Både dagstur och kvällstur. :)

I lördags var vi på Malin och Pelles bröllop. Tokfint och Tokroligt, bara så som de kan göra det! Malin stannade upp i brudmarchens utgång bara för att räcka mig sin näsduk.. :) Varför sminkar man sig egentligen när man ska på bröllop? Det hänger ju nere vid kinderna i vilket fall som helst när man kommer ut från kyrkan..
Bröllopsfesten var superbra! Vi kanske ångrade lite att vi hade Maia med oss, fast båda barnen var jätteduktiga.

Å så i måndags (igår) fick jag ju äntligen träffat mosters lilla älskling!! Lille Hugo var med på Farfars 75 års kalas. Å då var det ju dags att fälla några glädjetårar till. Emil undrade varför jag var ledsen. :) Jag är sentimental - det är åldern.. fniss. Lille Hugo, lille skrynklige gullige Hugo!
image265

Invigning

Idag körs reklamkampanjen igång. Heja mig! :)

www.alltforforaldrar.se

1 vecka ligger vi på förstasidan, sedan 1 vecka på bebis. Från 1 september finns vi på deras shoppingtorget i hela 6 månader. Och för allt detta behövde jag "bara" betala 16500 kr. Jo, det är faktiskt sjysst pris, för det är ta mig f-n inte billigt med marknadsföring på nätet.
Ett visst klubblag skulle ha 10 000 kr för en vecka på första sidan. Det får bli steg 3, när kosingen börjar rulla in. :)

Nu ska vi strax på farfar Tores 75 års kalas. Eller iaf jag och Maia.
Emil är lite kass, jag har varit hemma idag med honom och är hemma imorgon oxå.

Kramen
Mia

Kvinnokunskap

I takt med att vi blir äldre ökar vi i vikt.
Detta beror på att vi ackumelar mycket kunskap i huvudet.

Men klart, någon gång finns inte mer plats för så mycket information i våra små vackra huvuden.
Då börjar informationen att fördela sig över resten av vår vackra kropp.

Och nu förstår jag allt!!

Jag är inte överviktig
Jag är LÄRD!

Jag har blivit moster!! :)

Glädjebeskedet kom igår förmiddag. Jossan och Daniel fick en son klockan 08.55 den 23 augusti. En pojk! Haha, då kan ju de rosa kläderna hänga kvar i garderoben.
Åh, jag är så glad! Jag har inte fått pratat med de lycliga föräldrarna ännu, men all min värma i hjärtat sänder jag er!

//Mia

Förändringar

Jo, det behövs emellanåt. Förändringar alltså. Miljöombyten, möblera om, bryta rutiner nån gång...
Men inte alltför ofta, det kan vara knäckande. Tänk och behöva bryta ens rutiner varje dag.. Rutiner behövs för att få en fungerande vardag. Lite lätt diskreta rutiner, som kan tänkas obetydliga för att man inte tänker på dem.

Igår var en kille här från Härjedals kök. Vi har bestämt oss för att byta ut våra luckor och lådor, de har sett sina sista dagar! Vi pulade en stund, tittade och funderade. Gav varandra råd och förslag. Det blev att vi valde fjällbjörk som färg och lejon mässing till handtag. Säger kanske inte er så mycket, men vad fint det kommer bli när det är klart. Och så ska de förvandla de flesta av våra underskåp till lådor med dämpning och det bästa av allt - städskåpet ska bli skafferi!! Nästan 50 000 kr får vi betala för detta och jag längtar så tills allt är klart. Nu börjar vi se oss om efter ny spis, kyl/frys och diskamskin. Jag känner att diskmaskinen är mest akut, den har börjat bröta ordentligt när den kör. Seppo vill göra allt på en gång, igår kom han hem med golvprov till sovrummet som skulle gjorts när vi flyttade in i februari!... Tror ni han känner lite ångest över att inte få saker och ting gjorda? När jag tar tag i det blir det minsann fart på honom. Jag tycker bara att pga ekonomin så får man ta en sak i taget.. Eller?

Jaha, så flyttar ytterligare ett par vänner till Gråbo.. NEJ, vi tänker inte flytta dit!!
Petra och Martin fick ett fräscht radhus där inte mycket behövde göras om. Grattis till er. Fast jag tycker fortfarande det är åt fel håll.. :) Nu bor 4 av mina närmaste vänner åt det hållet.. Tur väl att jag har Jessica så nära! *blink flash

Igår och idag är jag hemma för vård av barn. Maia har varit febrig, men nu verkar  hon vara på bättringsvägen igen. Vet inte riktigt vad det var med henne, men gnällig som @ har hon varit. Nu ligger hon på soffan och kollar Mumin.

En diskussionsfråga -
När jag fyllde år i söndags fick jag Lasse Åberg muggar av mamma. Det var en spricka i den ena. Den andra råkade jag ha sönder (vet inte om det berodde på om det var spricka i den med). Men iaf.. jag åker tillbaka till Cervera i Allum med kvitto... de nekar mig byte och menar att de gått sönder efter att de lämnat affären och då gäller inte bytesrätten. Den trasiga muggen kan jag köpa deras värdering, men den andra?? Hallå??
Vad tycker ni?

Nu kommer lilla rultan..

Ha det gött!

//Mia

Tänkvärt

Fick ett mail..

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid
>>att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:
>>
>>Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till
>>patienten?
>>
>>Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför
>>skridskobanan?
>>
>>Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes
>>frites och Cola light?
>>
>>Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?
>>
>>Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?
>>
>>Varför är inte ordet förkortning kortare?
>>
>>Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?
>>
>>Varför finns det inte kattmat som smakar mus?
>>
>>Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak", vem har testat
>>detta?
>>
>>Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig
>>oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?
>>
>>Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna
>>är nästan slut?
>>
>>Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?
>>
>>Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?
>>
>>Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" ut till mitten av
>>gräsmattan?
>>
>>När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?
>>
>>Har arbetarna på Lipton kafferast?
>>
>>När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?
>>
>>Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget
>>lås?
>>
//Think about it

19 Aug

3 Födelsedagsbarn idag!! :)
I fm ringde jag och sjöng för min kusin Magnus som blir 18 idag. Pia blir 45, hon fick ett e-kort. Å så är det lilla jag:).
Här har varit fullt hus hela dagen och nu är jag så trött så ögonen går i kors. och än är inte klockan 19..

Jag vill tacka alla mina gäster som kom och för alla fina paket jag fick!! Det betyder så otroligt mycket för mig att ha mina nära och kära hos mig! Å alla er som ringde eller lämnade gratulationer på annat sätt - tack!!

Igår kväll blev vi bjudna på födelsedagsmidaag hos rullarna. Mycket god grillat mat och härligt sällskap! Thanks!!

Mina Bamse auktioner på Tradera avslutades idag. 4 st auktioner hade jag ute och alla såldes. Som mest gick ett paket för 172 kr! De pengarna ska in på sparkontot!

På onsdag kommer Härjedals kök hit och ska kolla vad det kan kosta oss att få nya luckor och lådor i köket. Det gör så mycket i köket att bara fått bytt dem! Vi var på deras visning häromdagen och de hade mycket fint. Jag hade velat ha kanstanj, men eftersom vårat kök är så litet passar det nog bättre med något ljust. Jag vill ha något gammaldags färg och handtag.

Imorogn är det dags att boka biljetter till Disney On Ice i januari 2008. Det blir jag, Emil, Pia och Linnéa som går.
Det ska bli himlans roligt!!

Nä, nu får jag röja upp här lite innan gummiklubban slår ner mig totalt.. :)

Pöss på er alla!!

//Mia

15 Aug

Idag fyller kusin Emma år. 10 tror jag hon blir. :) Grattis gumman! Ja, det är inte lätt att hålla reda på alla ungar i släkten nu. Alla ska tydligen fylla år i antingen februari, maj eller augusti också..

Hade läkartid idag för örat mitt, och det var en infektion som vi befarade. Mitt hörande öra dessvärre så min hörsel har ju varit urkass dessa 3 dagar. Men jag fick mina vanliga Terracortril droppar så det ska la snart vara över.

Vi har börjat kolla lite smått på köksluckor. Jag tror inte det blir ngt gjort nu snart ändå, men man blir sugen när så många andra i området renoverar. Jag hittade kastanje färgade luckor med stilrena stålhandtag. Jag blev kär!

Maia sov nästan ingenting i natt så jag hoppas verkligen att det blir bättre med sömn nu inatt. Tidig lämning imorgon, 8.15 och jag har en låång arbetsdag. 9-19 ska jag härda.

Jag har installerat Sidelines mailadress idag, så nu går det att maila mitt företag. :)
[email protected]

Och så inväntar jag besked från Halmstads BK till Sideline. Han som jag har haft kontakt med där låter mycket positiv, men han måste få ok från styrelsen först. Ska tydligen inte vara några större problem, så jag väntar med spänning.

Nu blinkar det för fullt i msn och jag skulle väl egentligen behöva gå och lägga mig.. 21:37 är klockan..

Ha det gött

//Mia

14 Aug

Jag börjar arbetsveckan med att bli sjukskriven... :(
Började känna mig kass och få ont i örat på söndagskvällen, men jag åkte iaf till jobbet på måndag morgon. Troligtvis med feber för jag vart alldeles omtöcknad och jobbade i slow motion kändes det som. Örat bultade, huvudet var på väg och ramla av.. skulle tippa på öroninflammation igen. Jag har fått läkartid till imorgon. Men nu mår jag mycket bättre redan.
På torsdag är det matchdag och då är det viktigt att jag finns på jobbet.

Idag har jag undersökt lite om marknadsföring för Sidelin Fashion, vad det kostar med banners på olika sajter etc. Det är VÄLDIGT olika priser överallt, och några får man stuva undan för att plocka fram när de pengarna finns. Fast när de pengarna finns kanske man inte behöver banners just på de dyra sidorna, för då har man ju redan en bred kundkrets.
Jag har gjort lite olika banners också, och sparat dem till tillfälle ges. 16 dagar kvar nu... :)

Jag fick hem Tradera paket idag! Tjohoo! Det var en tröja till Emil, en Paddington tröja till Maia och en rosa kofta till Maia. Jag är bundet Tradera freak. haha

På söndag fyller jag år. 27!! igen! Jo, jag lovar. Jag blir aldrig äldre än 27. Fast det var iofs jätteroligt att fylla 30, så det kan jag väl göra vart trdje år eller nåt. :) Nästa år då.
Skämt åsido, så har jag alltid sagt att vi inte firar oss vuxna. Likt förbannat kommer det alltid kaffesugna människor. Det är jätteroligt tycker jag, så i år laddar jag baljan rejält och hoppas att ni fyller ut min dag. Öppet hus alltså på söndag. Ring gärna innan iaf så jag inte får för mig att pipa iväg någon annanstans.

Idag har Emil lekt med Sebban hela dagen. När de var ute en stund på gården gick jag och Maia också ut. Då var Nathalie och Oliver också där. Maia och oliver blev jätteglada över att se varandra, de är ju kära! :) Det ska börjas i tid. Sebban, Nathalie och Oliver är alltså dagmammans barn. De bor på gården bredvid, men idag var de hos mormor och hon bor på våran gård. Emil och Sebban leker jättebra och jag ser gärna att de leker ihop.

Seppo börjar jobba inatt igen. Första natten ensam på mycket länge. Jag funderar på att inte ha på nattvakten inatt, för oftast gnäller hon bara till och vill egentligen ingenting. Vaknar hon så får hon komma in till mig.
Hon har förresten somnat nu i soffan, mitt i Bolibompa.. :)

Ha det gött!

ps.. har ni förslag på marknadsföring, så får ni jättegärna höra av er till mig!

//Mia

11 Aug

0-5!! Ja herregud jag säger bara det: 0-5!! En resa till Kalmar och ett hällregn, men bara glada miner! 
5 mål! Och av 5 olika målgörare! :) Älska Blåvitt!!
Tyvärr var jag inte med ner till Kalmar själv, jag orkade bara inte. Men Seppo åkte ner med Jill S, Johan och Harald.
Och jag kan förstå deras glädjedans på läktaren.

Jag och barnen var hos mamma och grillade. Pga regn blev det en väldigt sen grillning och barnen deckade i bilen på väg hem. Ett smärre dilemma fick jag då eftersom jag var ensam, men jag löste det genom att backa upp bilen till porten och bära upp barnen en och en, sen springa ner till bilen igen för att bära in varorna från köpet på ÖB tidigare idag. Och sen ner till bilen igen, bort till parkeringen och snabbt upp. Duktiga jag! :)

10 Aug

Kalastime!! :)
Johanna blir 25 och pappa Mats blir 48. Hurra Hurra
Jossi är jättestor nu, hon är beräknad den 20:e augusti och hon är cool lugn..

9 Aug

Idag firar vi 3 årig bröllopsdag! Inget vi direkt firade, inte mer än att vi hade lite grillmys hos mamma på kvällen. På dagen var vi på Freeport. Emil har ju lyckats sälja all sin Flexi-Trax på Blocket för 500 kr och ville handla Lego. Ville i Finland hade Ferrari lego som emil blev väldigt sugen på. När vi kom till Freeport hade de bara en Pit Stop kvar, vilken tur!  Plus att han fick medaljtronen på köpet, han är ju för gullig, expediten där! Jag inhandlade 2 st bordstabletter till Maia med Mumin och Lilla My. I Fabriks store köpte jag Mumin bestick, Mumintallrik och Marimekko servetter. :)
Jag har länge haft dille på Marimekko, men aldrig ansett mig haft råd. Nu handlar jag lite i taget och fyndaar när jag kommer över. På Finlandsbåten hem köpte jag en burk till mitt kök bla.
:)

7 aug

Är det idag du fyller Anna K? Eller var det igår? Jag har i alla år blandat ihop dessa två dagar och jag kommer nog aldrig att lära mig heller. ;) Grattis anyway!

Idag var det så dags att åka hem igen. Det är lite halvjobbigt att behöva åka så tidigt på morgonen, min mage hänger inte riktigt med då. Men skam den som ger sig.
På båten idag hade de tipspromenad. Jag och Emil gick den medans Seppo och Maia var på Mumins välkomsfest. Vi gick lugnt och stilla och letade efter frågorna när jag nästan krockar med Mumin som kommer gående runt ett hörne. Vi blev nog lika rädda båda två. :)
När det senare var dragning på vilka 5 som vann tipspromenaden ropades bland annat Emils namn upp. "Jag blev alldeles varm i hjärtat mamma när jag vann" :) Jo, jag med. Han vann en liten piratnalle och en glass.
Det blev Mumindans, Silja spurt aktiviteter, teater och piratlek för barnen denna resan. Jag såg fram emot att få handla på Tax Free, för nu visste jag ingredienserna till white russian. Å så var Kahlua´n slut!! Suck!

När vi anlände Trollhättan var klockan 23,30 och Esterii undrade om vi ville ha ngt att äta innan vi åkte vidare. No thanks, det fanns varken tid eller ork för det. Då skickade hon med gröt och korv. Gulle henne!

Det var så skönt att komma hem till sitt organiserad kaos. Borta bra, men hemma bäst. Men då ska tilläggas att man behöver komma hemifrån ibland!

6 Aug

Denna måndag tog Erkki oss till Tavastehus och Pansarmuséet. daär står pansarvagnar från kriget 1939-1944. Erkki har själv kört dit två utav dem. Han gjorde sin militära tjänstgöring här så han visade oss runt och hade en del historier att berätta. Det var intressant och spännande.

Vi skulle åka upp och kolla hoppbacken också, men den vägen var avstängd. Vi hittade istället en skön vy ut över rallybanan, och hade turen att få se och höra en Corvette provköra några varv. Coolt! Vroom!

Sen fick jag äntligen åka in till stan och shoppa lite. Eller försöka iaf, jag hade kunnat gå där många timmar om jag varit själv. Jag fick iaf köpt ett Marimekko skrivblock och ritgrejer till barnen.

Helt underbart väder fick vi idag, så resten av dagen var vi hos Risto så barnen fick springa av sig all lek och bus innan hemresan imorgon.

5 Aug

Sista dagen i lillstugan. Jari uppmanade oss att äta en lätt frukost, för dit vi skulle bjuds det ordentligt på mat! Våra sista 2 nätter I Finland skulle vi nu bo hos Risto (kusin till Seppo) och hans fru.
De bodde otroligt vackert! Stort fint vitt hus mitt i en välskött trädgård och tomt. Stor röd lada och bredvid huset hade de ett inglasat lusthus, stort nog för 14 personer att sitta rymligt runt det stora träbordet. Vi bodde gudomligt och blev duktigt bortskämda med massor av mat, ren tvätt och leksaker till barnen. Vi fick inte göra några hushålls sysslor, utan hon gjorde allt. Hon la t.o.m våra nytvättade strumpor i storleksordning! :) Jösses.
De hade en eldriven traktor till barnen. Maia var snäppet för liten så Seppo fick gå med henne med en pinne på gasen. De hade annan traktor till Maia också, en mindre som hon sparkar fram själv. En stor sandhög med leksaker i, en riktigt traktor som Maia fick provsitta och en liten fyrhjuling som Emmi och Emil ville prova. Emmi är 13 och kan det här med att gasa och bromsa. Emil är snart 6 och har aldrig suttit på en fyrhjuling själv. Ni kan ju säkert räkna ut vad som hände. Jo, han vurpade. Med hjärtat i hjärnbalken hann jag inte reagera utan stod som fastfrusen tills jag hörde hans vrål och såg att Seppo var hos honom, lugn. Det gick så fort, men ändå i slow motion. Fy för den lede vad hemskt det var. Emil hade tur. Den välte i en kurva, Emil flög av åt sidan och fyrhjulingen fortsatte att välta. Ett litet spinn på ett av hjulena touchade honom på höften. Det blev ett litet skrapsår.

Söndag idag, men på semestern bryr man sig inte om det. då är alla dagar detsamma.
Vi åkte och hälsade på Hannu (som är Seppos...javisst - kusin!) och hans familj. Hannu och Saari pratar svenska så nu kunde man ju hänga med i konversationen också. :)

4 aug

Sylvia fyllde år idag, men jag glömde ringa och gratta. :( So sorry, om du läser detta.

Idag tog Jari med oss på lite lokala kännedomar. Vi började med en marknad där jag ångrar bittert att jag inte köpte Muminhuset när jag först såg det. Sedan var det försent. Fast det kanske ändå var meningen så, för vart skulle vi få plats med det någonstans? Jag missade även att köpa sockerärtor. De är jättemumsiga nu i skördetider, stora och saftiga. Vi åt många sådana i stugan, Emmi och jag. Anne köpte en Real Madrid tröja till Emil som han kan nästa sommar. Kiitos Anne! Man fick ingen ro till att gå och skrota när man inte går själv, men Emil köpte iaf 4 st Jibbitz till sina Crogs.
Sedan bjöd Erkki oss alla på en känd lokal restaurang. Efter det åkte vi till Airis och Vesas grav. Det var hos dem vi bodde i stugan när vi var där för 5 år sedan. Airi är Erkkis syster och Jaris mamma. Jari är alltså Seppos kusin. :)
Emil och Emmi jagade grodor, det skulle nog Anna gillat. Asg!
Innan vi åkte tillbaka till stugan åkte vi till en liten badvik och svalkade av fötterna lite.

3 Aug

Idag fyller Linda 30 bast. Det är några år sedan nu jag träffade henne, men jag har mina minnen kvar. :) Hur vi i tonåren trodde att vi kunde lura mamma när vi var i spritförrådet, smygrökte och hittade på bus. När jag tänker tillbaka var jag väl ingen direkt jättesnäll tonåring, men någon "värsting" var jag väl aldrig heller?! :)

Nåväl, tillbaka till 2007.
Idag, efter den framdukade och uppätna frukosten, åkte vi i familjen till Nådendal. Det efterlängtade Muminlandet låg i målet. Man fick parkera bilen på anvisad plats och sen ta Muminbussen en bit. Där fick man sen välja om man ville gå sista biten eller ta lilla tåget. Vi gick.
Muminvärlden ligger på en ö, och för att komma dit fick man gå över en lång bro. Det kändes som att bron låg på vattnet och jag lovar er att jag höll mig i mitten så mycket jag kunde. Väl över kom man till entrén, och huvaligen, det var dyrt! 18 euro/person. Inte Maia dårå, men ändå.. Maten och souvenirerna var också dyra, men vad kan man vänta sig på sådana ställen? Barnen hade mycket trevligt och Maia var skogstokig. :) Vi gick hattifnattarnas sagostig, kikade in i båthuset, gick runt på och i Muminpappans båt. Och så naturligtvis var vi inne i det blå Muminhuset. Maia klappade Muminmamman, Muminpappan och Snorkfröken. Rätt var det är kommer Stinky springandes med ett bylte i famnen och polisen efter sig. :)
Jag köpte bokmärken till Maias Muminbok och sist tittade vi på den svenska föreställningen på teatern.
En skön dag med massor av upplevelser för barnen.


Hemma i stugan igen väntade mat och lek med Emmi.
Jari satte igång bastun och Seppo vågade sig på ett dopp i den källarkalla poolen. Barnen badade i baljor, för varken de eller jag är förtjusta i att basta.
Meningen var att vi skulle vidare till andra släktingar imorgon, men vi bokade om biljtterna hem så vi stannar i stugan 1 dag till. :)

1-2 Aug

Bara 5 månader kvar av 2007 :)

1 Aug packade vi klart allting och denna gången glömdes faktiskt ingenting! Helt otroligt.
Vi åkte upp till Trollhättan sent på kvällen för att hämta Erkki, Seppos pappa, och tanken var att bila till Stockholm undr natten. Jag och barnen skulle sova i bilen. Emil sov. Som en gris hela natten. Men Maia... Jag tror jag sov 2 timmar sammanlagt den natten. I Arboga var hon klarvaken och på rastplatsen vart hon helt tossig i alla lastbilar som dönade förbi. Då var klockan typ 2.30.. Gääsp.

Väl framme i Värtahamnen var det väntan. Vi hade blåst på bra och var duktigt tidiga. 2 timmar kvar till färjans avgång.
På båten sedan åt vi en stadig frukost och sen somnade Maia med Seppo i hytten. Emil var klavaken och det blev ju jag som fick vara med honom då. Vi hade jättemysigt. VI gick sjörövarnas skattjakt, handlade i Sea shop, satte oss i baren och spelade Uno. Vi tittade på Mumin och Lilla My, och på sjörövarna när de knöt ballonger.
När de andra vaknat käkade vi, och fortsatte sen följa barnens eventschema ombord.


När vi åkt av i Åbo hade vi en dryg timme kvar att köra till sommarstugan utanför Somerniemi. Där var Jari, Anne och Emmi och tog emot oss. De hade dukat upp lite kvällsmat åt oss. Emil stensov igen. :)
Efter inkvarteringen i lillstugan somnade jag som en klubbad säl!


//Mia

Bilder från semester etapp 1

Vi kom hem i måndags sen kväll och har redan packat om väskan. Ikväll bär det av till Stockholm igen, för att ta Finlandsbåten tidigt imorgon bitti.
Jag skulle kunna berätta en hel del anekdoter från vår resa förra veckan, men mycket skulle bli allt för pinsamt. Låt oss sammanfatta det hela med att jag kan bli mörkrädd av min glömskhet.. ;)

 Vi var på Zinkensdamm för att titta på Mikaels träning. Fick lånat en boll och fördrev en tid med den. under tiden stängde någon grindarna och vi kom närapå inte ut. Hade nog hellre sett att vara inlåst på Ullevis sköna arena.
Väl ute från Zinken och tillbaka till Årsta förstår vi att vi glömt nycklarna till lägenheten på databordet... Eller JAG hade glömt dem, som det heter tydligen. Vi verkar inte vara två i sådana lägen. Det fanns en liten lekpark och fontän utanför Mickes, gudskelov. Vi fick snällt vänta till Micke kom hem.
Vi fikade en lätt lunch på en parkbänk på Djurgården innan vi skulle bege oss till Tekniska Muséet som låg strax intill. Då kom vi på att vi skulle ju hämta varor först hos Lundmyr ute i Täby.. Det tog oss 15 minuter att hitta dit, och nästan 1 timme att hitta tillbaka... Den staden är inte gjord för att köra bil i!
Lite bilder från Tekniska Muséet. Jag blev inte lika imponerad av detta museum som sist vi var där för 2 år sedan. Känns som att det fanns mycket mer att titta på och göra då.
En snabb visit till Gamla Stan hann vi med. Jag och Maia tog en sväng till själva när de andra var på Gröna Lund, men det var så himla mycket folk!
Både Sanna och Micke är fantastiskt duktiga på att laga mat. Det var gudomligt gott!!
Emil avgudar sin fadder och det blev mycket tid för bus och lek. Jag kan tänka mig att Micke är trött efter allt stoj än idag. :)

Några mer bilder från Stockholm belv det inte, inte ens från Gröna Lund eller min och Maias stadspromenad. För gissa vem som glömde kameran den dagen? :)

Söndag morgon bar det av till Kolmården.
Nytt för i år var Tiger Tour där man fick komma dessa sibiriska bestar riktigt nära. Läskigt, men så fräckt! "Lillen" utanför gallret är bara 1 år gammal....
Bamses Värld var poppis.
Safari turen var också spännande. Men Maia gav blanka f-n i alla djuren för hon fick syn på traktorn som kom med maten.. :)

Delfinerna, som jag hade längtat mest etfer, fick jag i vanlig ordning inga kort på. För gissa vem som hade glömt batterier till kameran? Precis samma sak inträffade i Delfinariet för 2 år sedan. Fast denna gången fick jag en snuut videoklipp occh en suddig bild. Men jag har iaf upplevelsen med mig i bagaget och det värderar jag mer än materiella ting som foton. :)
Det är la tur att man inte bryter ihop för mindra. haha

Nu är klockan strax efter 18 och det är dags att avsluta vår packning.

Vi hörs!!

//Mia