5 år

Idag var det 5 år sedan som vi stod i mittcirkeln på ett folktomt Gamla Ullevi och förlovade oss. :)
Det hade ju varit mysigt att få fira det ordentligt, men vi har inte haft någon framförhållning för det med barnvakt och så vidare.. Jag brukar ju vara den som ordnar det praktiska, men jag ville att han skulle veta om det själv. Men dessa karlar, vad gör man?! haha
Jag skrev sist något om att jag känner av att allt inte står rätt till.. så rätt jag hade. Igår brast bubblan, av ingen anledning egentligen. Vi hade en fight där han gick ut för att "rensa hjärnan". Jag blev kvar, ledsen, och fick förklara för Emil varför hans mamma gråter. Han brukar aldrig lämna hemmet sådär. Nu så här i efterhand kan jag inte komma ihåg hur det hela började, men det slutade väl i alla fall. Vi har pratat och kommit varandra än närmare. <3

Igår provade vi den nya minigolfbanan vid Stensjön. En trevlig familjekväll, det behövde vi.
Efteråt åkte vi till mamma och hälsade på. Verandan är nästan helt klar, men något har hänt med rutan till sovrummet. ??
Jag har haft min "dejt" med Wallander. 19 år och giftermål senare... haha. Vi hade jättetrevligt och ska se till att träffas igen. Förhoppningsvis snarare än 20 år igen. Tack Mikael för några givande timmar!

Facebook har varit väldigt underhållande måste jag säga. Harry hittade mig häromdagen bland annat, och en massa blåvita vänner finns på vänlistan också. Det är jätteroligt. Och min släkting i Norge,  Kjetil, som jag aldrig trodde att jag skulle få se igen. Han hittade jag på Facebook och det visar sig att han är ute på sjön ännu.
Jag har förstått hur mycket vänner betyder för ens hjärta och själ, och denna ljuva musik man inte kan leva utan!
Det har man väl alltid vetat visserligen, men man behöver bli på mind om det emellanåt. Fan vad gött!

Imorgon ska jag och Jimmy till Mölnlycke med Sideline Fashion. Det är månadsmarknad och som Mölnlycke tjej vet man hur jävla tråkig den marknaden är. haha. Men man vet ju aldrig.. som knalle kanske det är något  helt annat. En annan knalle kollega stod där för första gången förra gången och det hade gått bra. Kanske är det bra med lite nytt som bryter igenom alla de gamla vanliga som alltid är där.
Ska bli kul att få med Jimmy också. Vi har så kul ihop fast det finns inget som slår Jenny i underhållning. haha

I lördags var jag och barnen hos Dollan. De åkte till Kroatien i måndags så man ville ju träffa dem lite innan de lämnar landet. Jill och Kristian kom över också och det var kul att få se Sheanenn och Aine igen. Hoppas de hinner komma och hälsa på oss innan det är dags för dem att åka hem igen. Kan förstå dem att de ska hinna med så mycket som möjligt.

Jag är lite orolig för min Daniel. Alla har vi våra jobbiga perioder, de stunder som vill dra ner en i deppträsket. Finns det något jag kan göra för dig vännen? Just let me know. Var öppen och prata med mig. En promenad kanske? En fika?

Det får bli bilder lite senare, jag har inte fört över dem till datorn ännu från kameraminnet.

Ha det så jävla gött tills vi hörs igen!

//Mia

Så skönt

För ca 6 månader skulle jag aldrig komma på tanken att ens gå 2 km, frivilligt och utan mål. Idag går jag minst 6 km varje dag. :) Förutom mina sena dagar på jobbet då förstås. Men då har man säkert avverkat den sträckan på plats redan. haha. Man känner sig som en ny människa, nästintill. Om bara gubben kunde bjuda lite mer på sig själv också så hade allt varit toppen. Men jag mår fint, Carpe Diem!
Idag gick jag 8 km slingan i Skatås med Daniel. Stackars Danne - Mia släpar ut honom på det viset... :) Det var premiär turen i Skatås och där går jag gärna igen. Clevan visade upp sig också - han skulle springa, den dåren. Han såg ganska kul ut. :)

Igår blev jag med Facebook. Hjälp! Jag som hade lovat mig själv att inte beblanda mig med den sidan som fått så mycket skit. Men Jill nämner det rätt ofta, hur många nya och gamla vänner man få. Nu sist nämnde hon att Wallander hittat henne. Och Pontus. Då var jag bar atvungen, jag kunde inte hålla mig längre. :) Det tog ett par timmar och nu har jag fått upp kontakten med Mikael igen. Skitkul! Man hittar en  massa spännande människor där och fast man inte tar kontakt med en gång så har man dem ändock i vänlistan. Bra att ha.
FACEBOOK

Jonas kommer att älska mig - jag har en matchtröja här nu med en hälsning och autograf från Alex. Jag skickade Alex ett sms där jag tackade honom bland annat, och fick svar. :) Jonas - när kommer du? ;)


Jag och Christin har också varit hurtebullar denna veckan. 2 ggr har vi gått runt Finnsjön. I måndags och igår. I måndags hade jag med kameran och det blev lite naturbilder. Igår, när jag inte hade med mig kameran, gick vi på en brun huggorm. Att det var det visste vi inte då, men jag gick inte föööör nära när jag skulle plåta den med mobilen. För fotografera måste man ju göra ändå. En liten bit längre fram hänger det en blå gästhandduk i grangrenen.. djurens partyställe? Ännu en liten bit längre fram hänger det en Loka citron i trädet.. ?? Vad händer?  :)
     

Mamma är lite lyckligare idag, nu när de börjat med hennes altan. I måndags när jag skulle hämta syrran står det 2 gojtingar i trädgården... eller snickare menar jag juh... :) Jättetrevliga och roliga att ha att göra med. De känner tydligen Thomas och han hade förberett dem på att vi flickor i famljen ser nästintill likadana ut allihopa. haha
   

Danne brukar titt som tätt komma och hälsa på mig i shopen, det har blivit en vana. Hur skulle vi fixa det nu då när jag har semester? :) Han fick prompt följa med mig och barnen till Slottskogen i tisdags. En nice dag, med lugna barn och härligt sällskap. Tack Daniel.
        

Jag hoppas att denna semester kan föra mig och min man ännu lite närmare varandra. Det känns som att han är ganska så lättirriterad. Kanske beror det på att han är trött, kanske är det något annat. Vi får ju aldrig tid över för oss själva när vi jobbar. Inte så att det krisar eller att det är deppigt, men jag är rädd för att det kanske kan bli så. Deppigt för hans skull, eller jag vet inte hur man ska förklara. Vi mår jättebra och har ett fint förhållande, men det är så monotomt. Vad ska man göra?  Jag försöker smitta av min nyfunn aglädje på honom, men det går inte alltid så bra.
Just nu är han ute och åker en sväng, "för att inte somna i soffan" ?? Jaja, så länge vi mår bra är det väl ok.

En sak som värmer - han har fått upp kontakten med Pasi igen. Jag träffade honom i  Slottskogen i tisdags och vi bytte telefonnummer. Seppo ringde faktiskt och på lördag (imorgon) åker de med Blåvitt till Stockholm! Chesus.

Nåväl, jag får ägna mig åt barnen nu. Jessica ska sova över för första gången. :) "Jag tog med min kam så du får göra mitt hår igen Mia" Gulle henne!

Tack och hej leverpastej

Love u
//Mia

Liseberg 080706

Så kom då äntligen dagen som barnen trånat efter så länge.
Förr kunde man gå till Liseberg och bara strosa omkring, kanske spela lite och dra in atmosfären. Idag kan man knappt titta åt det rosa och gröna utan att det suger i plånboken..
Vi drog med oss Jimmy, Jessica och Kristoffer också. Jessica överträffade alla sina egna förväntningar och åkte "svarta tåget" med mig för första gången. Det var väl med blandad förtjusning, men en ära för mig att få det förtroendet. :)

Det blev fler åkattraktioner, spel och kaninteater. Det är en fröjd att se så lyckliga barn. Maia hade tur och vann en del på hjulen, en papgegoja och en anka bland annat som hon drar omkring på nu.
Jag tog med de stora barnen på Kållerado och blev nog blötast i hela den båten. På sidan och på ryggen... det var så där skönt att gå i de kläderna en stund. Men vad gör man inte för kidsen. Emil längtar nästan ihjäl sig till han blir såpass lång att han får åka lite mer. Nästa sommar ska han nog ha passerat 130 cm iaf.

Vi var inte hemma förrän strax innan sju på kvällen, helt slut.

            

Lova 080705

 Först händer ingenting, sen händer allt på en gång. Semestertider är inga vilotider, inte! :)

Idag ska jag och barnen ut på äventyr med Daniel. Ger det fan i å regna blir det slottskogen, annars bär det avv till Sjöfartsmuséet. Där har jag inte varit sen jag själv var barn. Eller nu ljög jag nog - har för mig att vi var där med ungarna när jag jobbade på skola.. Whatever... vi får se vad som händer.

I lördags var vi i alla fall hos Ronny i Gråbo. Michael och Sanna hade litet namngivningskalas för lilla Lova där och det var jättetrevligt! Fast dagen inte hade mycket att ge mig så var kvällen desto bättre. Innan jag kommit fram till Gråbo hände typ tusen grejer som inte får hända, som att bilen framför mig på tappen har fått stopp så jag får be bilen bakom mig att backa så jag kommer ut. Som att vi höll på att krocka på leden för en jävla kärring som inte släpper in oss i filen. Bakom henne kommer en lika grinig motorcyklist.. Det blev nästintill en körning över heldraget för att komma upp på E20 och inte in i Tingstadstunneln. Extraläder hade jag glömt till ungarna och det var 26 grader varmt ute... svettigt alltså. Seppo kunde inte följa med eftersom han skulle jobba på Bruce konserten, vilket jag inte alls tycker är orättvist... :)
Nåväl, väl framme får Micke möta upp mig för nu var vi på landet.. :) Det var nice att träffa alla människor igen, vissa har jag ju inte sett på 10-15 år. Herregud, har Angelica blivit såå stor? haha.
Nu trodde jag allt var frid och fröjd och man kunde koppla av i god mans lag. Men nej då - Emil ville ha bollen som ligger i bilen och Maia tar bilnyckeln från mig för att låsa upp. Det brukar hon göra, inget konstigt med det. I passagerar sätet ser hon sin hatt, släpper nyckeln i bilen, tar hatten och stänger dörren. Bilen är låst. Damn....
Än en gång blev vi räddade av vår ängel Jimmy. Tack vännen!! Han sätter sina ungar i bilen, tar med sig Magda och kommer upp med Seppos bilnyckel. Han är helt otrolig den mannen!

Kvällen fortsatte utan några som helst skrupler. Jag hade jättemysigt och vill så gärna tillbaka. Barnen med.
Lova var den sötaste trollunge jag sett på länge, nu i efterhand kommer jag på att jag aldrig höll henne. :( Det var så mycket runtomkring och jag tog bilder som en tok. Jag ska börja med hennes lilla album som jag köpt tänkte jag.

Vi grillade kyckling och åt ute, det var kanon väder hela dagen. Micke och Emil busade järnet, Stefan försökte charma in på Maia och det gick väl sådär. :) Hon envisas med att säga Joel till Stefan, vi kanske ska ta och döpa om honom?
De spelade fotboll, kubb och brottades med myggen. Vi hittade inte en av bollarna när vi skulle hem, men det är ju ett ypperligt tillfälle till att vi måste tillbaka.

       

Jag har en massa goa bilder från denna dag som jag skulle kunna lägga in här, men jag vill inte förstöra överraskningen för Stefan och Micke som jag har lovat att få alla bilder. Kramen till er!

//Mia

Semester

Å så äntligen får man andas lite från BLÅVITTshopen. Fast 4 veckor utan Disa blir ju tufft förstås, jag får åka in emellanåt och kolla så hon överlever. :)
Vi har ingenting planerat för vår semester, vi tar dagarna som de kommer. Seppo jobbar nästa vecka också så jag har barnen för mig själv. Jag vill till Botaniska bland annat.

Idag ska vi på namngivnings ceremoni för Lova. Äntligen ska vi få träffa detta lilla mirakel! Vi har köpt en massa presenter till lilldockan, hon kommer bli bortskämd! :)

Nåväl, god mat kommer det till att bli iaf i eftermiddag då Mary stått vid spisen!

Marknadshelgen i Hunnebo blev just så tokrolig som jag förutspådde. Jag har nog aldrig skrattat så mycket under en hel dag som jag gjorde i lördags. Jag hade kramp i magen. Tack Jenny! Det blir alltid så perfect med dig och jag uppskattar verkligen att du vill hänga på fler gånger!
Vi sov över hos Malin, vår kära gps Magda tog oss dit utan problem. Fastän Magda hade lite svårt för den nya leden över Munkedal, då var vi tydligen ute och körde i vildmarken. "gör u-sväng om 140 meter, gör u-sväng nu. Sväng till vänster.."  Yeah right, det gör jag nooog på motorvägen lilla gumman.
Hos Malin och Pelle var det hur trevligt som helst. Synd bara att vi var tvungna att gå och lägga oss. Vid 23.30 hade jag 20 kg grus i ögonen..  Tack Malin och Pelle för er gästfrihet!
                
Det var en härlig liten kompott över vad vi fick och gjorde för intryck. Köttbullarna och de enbenta fåglarna kom tyvärr inte med i bild, jag har lite problem med att hålla kameran i mina skrattkramper. :)

Gött att värmen har kommit tillbaka, hoppas den stannar nu.
Igår tränade jag i berget och det var fantastiskt skönt. Jag gillar skogs underlaget 1000 ggr bättre än asfalt, och det gör nog mina fötter också. Kände ingen smärta överhuvudtaget när jag formligen flög fram, det kändes underbart! När jag tagit mig upp för den brantaste terrängen kändes det som att hjärtat skulle lämna kroppen, lovely!
För bara någon månad sedan skulle jag nog inte ens tänka tanken att ge mig ut i berg och skog på det viset, men nu vill jag det igen. Skönt sett att rensa tankar på.

Man har dåliga dagar ochbra dagar. Jag har dåliga stunder och bra stunder. En dålig stund var igår kväll och det fick tyvärr min Jimmy erfara. Jag vet inte vad det tar åt mig, men jag sluter mig som en mussla och vet inte själv hur jag ska definiera alla känslor och tankar så jag skiter helt enkelt i det. Jag stänger av mig. Det gör jag ungefär 1 ggr i månaden och det måste få ske de stunderna också. Man kan inte må bra jämt. Man måste inte bearbeta varje minut i sitt liv. Jag vet vad de här stunderna beror på och det kanske är därför jag inte vill dra upp allt gammalt skit som ligger. Det är inte alltid det gamla jag tänker på, men det finns i kroppen som en elak bacill som vill bryta ner all min glädje.
Jag vill rädda världen. Eller åtminstone alla stackare som råkat ut för incest, mobbning och allt annat som är fult och orättvist.

Jag har så mycket glädje att ge, så dessa känslor kvävs lyckligtvis för det mesta.

Daniel - tack för dina ord. Jag lovar att vi ska ut med hunden någon dag. :)

Tommy - vad skulle jag göra utan dig?

Ha det gött alla där ute!

Lev väl och ta hand om stunderna!

//Mia