Moviestar

Japp, då var man filmstjärna också. Ställ er i kör för autografer ,tack! :)
Måndag och tisdag var vi ett myckert vackert hus i Särö (eller säger man Särö?) Det var stilrent, vitt, enkelt men ändå smakfullt, gammalt blandat med modernt - helt enkelt underbart. Känns fint att även välbärgade människor har flugor i lampan i badrummet och lite dammspår..
Jag hade aldrig träffat några av dessa människor förut, en helt ny upplevelse. Naturligtvis promenerade jag inte rätt in första dagen när jag kom tidigare än de andra, blyg som jag är. Andra dagen var jag lika tidig, men då låg jag på golvet och lirade fotbollsspel med yngsta barnet i huset. Vi hade jättekul (jag vann med 4-1 ) haha. Tänk vad fort man vänjer sig vid människor man trivs med.
Vi var ett härligt gäng som på 2 dagar skulle spela in informations filmen om användande och hantering av BAHA. En film som ska ses av läkare och, framförallt, nya användare av den typen av hörappat jag har - BAHA (benförankrad hörapparat). Jag fick många nya upplevelser själv av dessa manicker. När jag opererades för min BAHA för 2½ år sedan fick jag ingen som helst information om hur den ska användas eller vad det fanns för finesser till den. Dessutom fick jag en , vad jag upplever det som, äldre version som jag retar mig mycket på idag för den "burrar" och "knäpper". Nu när jag vet vad det finns för möjligheter är hoppet ännu lite ljusare.
Mina ögon tårades när jag för första gången på många år fick uppleva musiken rätt in i hjärtat. Det finns en audio adapter som man kopplar på BAHA´n och tex Ipod´en så hör man musiken HUR BRA som helst utan att behöva höja musiken till max typ. Asfräckt! Jag fick behålla adaptern så nu måste jag skaffa mig en iPod! *blink blink med ögonen till familj och vänner... jag fyller år snart... :)
Jag lärde mig mycket under dessa 2 dagarna  och jag hoppas att jag tillförde Cochlear och Complete Film & Multimedia något också.
Ett stort tack till er alla och en kram till Lydia som gjorde mig vacker! TACK!!

//Mia


Mors Dag

image336
Ännu en dag som den kommersiella marknaden fröjdar sig åt. Vad har ni mammor därute fått för uppvaktning idag? Jag har slagit en signal till min mor och gratulerat i alla fall.
Här är allt sig likt. Som en helt vanlig vardag. Tråkigt kanske, men jag är van numera. Skulle han komma hem med blommor någon dag så skulle  väl reaktionen bli "å vad har du hittat på nu då?". hahaha. Nä, men skämt åsido.. blommor bara dör i detta hemmet ändå. Men lite uppvaktning skulle ju inte skada. Jag orkar inte bry mig längre, inget negativt i det. Ännu.. Sker det så sker det.
(och alla utom min man fattar undermeningen med dessa rader, eller hur?! )

Idag fick jag mig lite tid över till att ringa min Jill. Det kändes riktigt skönt att få snacka lite skit med någon utanför dessa officiella väggar. Efteråt funderade jag en stund om jag verkligen har någon att ty mig till om ALLT? Vill man kunna ty sig om allt, behöver man ventilera alla hemligheter, duster och tankar man har?
Jag älskar mina vänner , de är allt för mig, men det finns nog ingen ändå som skulle passa in på ovanstående. Det finns nog ingen som riktigt vet egentligen vem MIA är. Vet jag det själv?

Imorgon ska jag bli filmstjärna. :)
Det ska göras en informations dvd om BAHA (min hörapparat) och jag ska få vara med. Nu när jag vet vad det finns och kommer att finnas för möjligheter med BAHA så tycker jag att min apparat är skräp. Min har bara on/off och volymjustering. I olika lägen kan det vara grymt störande. Tex i butiken när dörren står öppen. Jag hör trafiken utanför lika mycket som kunden framför mig, vilket gör att jag inte alltid hör vad kunden säger ändå. Eller på möten - sorlet innan blir jag alldeles vimsig av. Lunchmötet är påfrestande tungt och huvudvärken annalkas - alla pratar på en gång och så ska man koncentrerar sig på den mittemot. Jättesvårt. Men det kan alltså justeras sen. Grymt!

Läste sist att jag var hemma med Emil. Jag var hemma ons-tor, jobbade fredag. Lördag blev Maia dålig. Emil var bara dålig just den natten och inget mer, medans Maia låg i hög feber och var helt apatisk i 3 dagar. Först på onsdagen började hon slå upp ögonen ordentligt. Torsdagen åt hon och lekte som vanligt för att bli dålig igen på kvällen. Så jag var hemma hela veckan med henne. Hon hade feber från och till i 1 vecka. "Magsjukan" hade hon bara 2-3 dagar. Man blev lite orolig när hon var så dålig. Hon drack i alla fall, saft och sockersalt lösning, men läpparna blev alldeles torra och spruckna. Man ser på henne nu att det har tagit på henne. Jag tackar gudarna för att hon har lite att ta på och kan härda sådana här duster. Hon har smalnat av bra nu.

Nu är hon inne i sin  års trots och driver mig till vansinne emellanåt. Jag kan bli så trött så jag bara vill sätta mig ner i ett mörkt hörne och gråta. Frustration, kärlek, stress, huvudvärk... hur mycket orkar man med egentligen? 
Jag har världens underbaraste barn, men klarar inte alltid av att vara den pedagogiskt rätta mamman. Någonstans går gränsen. Någonstans ifrån måste man emellanåt hämta nya krafter. Varifrån?

Igår kväll var vi hos mamma och grillade. Helt ljuvligt gott. Och inte en gång blev jag röksugen! Heja mig, jag är så duktig!! 
Det blev bara vi, mamma och Jocke. Det var lugnt och trevligt, men samtidigt kändes det lite konstigt. Det brukar alltid vara en massa liv och rörelse hos Rullarna. Igår hände inte mycket mer än att Jansson var där en snabbis och tvättade bilen. 
Christoffer var med sin funna kärlek, Annie, och Christin var på partaj med sina polare. Herregud - de är stora nu. 

Jansson och Lena passade barnen för första gången igår och det gick jättebra. Ja, jag hade inte förväntat mig något annat - men lite nervös är man ju när det gäller de barnen. Maia hade haft en hysterisk natt som jag fick dämpat med lite Panodil, men det var inget som slog ut tydligen. Bra! jag blev lite orolig att det skulle vara öroninflammation på gång. Hon är så förkyld och då brukar det ju komma som ett brev på posten. 

Som avslutning vill jag bara passa på att säga - shoppa hos mig!! :)
www.sidelinefashion.se

Ha det gött!
Mia


 

Vab

Är hemma idag, för vård av barn. Känns lite snopet, men samtidigt befriande, då det är matchdag och hektiskt mycket att göra i butiken. Hoppas det går bra för dem ändå, utan mig och min kollega som också är sjuk.

Jag är hemma för Emils skull idag. Han vaknade inatt av magont och var jättelös i magen. Jag började ana oråd och magsjuka tendenser, men det verkar inte vara åt det hållet. Han äter, dricker, kissar och leker. Ingen hög feber och inget mer toalettbesök sedan i natt.
För en stund sedan råkade jag vara på toaletten samtidigt som Emil och får då se hur röd han är. Över hela rumpan, runtom benen och höften. Som stora, markanta blemmor - typ allergichock av något slag. De brinner och kliar säger han. Jag ringde ner till läkare och vi ska dit om 2 timmar. Stackars älsklingen! Nu ligger han nakenfis på en handduk i vardagsrummet, insmord med potatismjöl på de röda områdena, och tittar på Pippi med Maia.

Den Pippi filmen har gått varm sedan i lördags då Maia fick den i födelsedagspresent av Kicki med familj. Maia avgudar Pippi numer, den riktiga Pippi med Inger Nilsson. Hon har Pippi firar Jul och Pippi hittar en spunk. Jag blir också glad av att se filmen, Astrid Lindgren är en av mina stora idoler.

En annan av idolerna är Dolly Parton, och nu är det inte lång tid kvar till vi beger oss till Malmö för att lyssna och se denna sjönsjungande gumma. :) Den 14:e juni ska vi (utan barn!) på Dollys konsert, kolla fotbollen på någon av Malmös krogar och sedan ligga på hotell en natt. Gud så skönt det ska bli!!

Vi hade kalas för Maia i helgen, hon blev ju 3 år nu, våran snörpa. Det var fullt hus och många, långa timmar i köket. Trevligt som alltid, men man kan ju inte förneka att man var bra trött efteråt. Hela söndagen var jättetung, måndagen likaså. Först på tisdagen kände jag lite nya krafter. Fan, man kanske ska inse att man börjar bli "gammal?!" Fast jag aldrig blir äldre än 27, men ändå... ni som sitter i samma båt förstår vad jag menar. Man vill så mycket, men orken räcker inte till. För att inte prata om tiden - jag vill ha mer tid på dygnet!!

Jag har en "att-göra-lista" bredvid mig med saker som ska göras för Sideline Fashion. Mäta, kolla, räkna, undersöka..... ändå blir hälften av det man tänkt sig inte gjort utan får skjutas upp. Igen.
Jag har lagt ut kundernas önskelista nu och jag går inte under bordet med någonting. Det har jag aldrig gjort med veckans mest sålda heller. Jag vill vara helt rak och ärlig gentemot mina kunder - det vinner båda parterna på.

Jag håller på att skissa på nya reklamblad i olika storlekar för olika syften. Det är rätt kul nu när jag fattat hur man gör och hur mycket man kan leka med publisher. Upptäcker mer grejer hela tiden. Men jag har inte fattat hur jag kan skirva ut mer än ett vykort på en och samma A4 sida. Sparar ju otaliga papper när jag kommer på det. Eller när Jimmy kommer upp och hjälper mig med det. Kom inte upp  om inte barnen är friska! Här riskerar vi ingenting!

Nä, om man skulle börja med maten innan barnen flippar ut. :)
Vi har bara ätit lite picknick på lekplatsen idag än så länge..

Lev väl!

//Mia

Sideline Fashion