5 Aug

Sista dagen i lillstugan. Jari uppmanade oss att äta en lätt frukost, för dit vi skulle bjuds det ordentligt på mat! Våra sista 2 nätter I Finland skulle vi nu bo hos Risto (kusin till Seppo) och hans fru.
De bodde otroligt vackert! Stort fint vitt hus mitt i en välskött trädgård och tomt. Stor röd lada och bredvid huset hade de ett inglasat lusthus, stort nog för 14 personer att sitta rymligt runt det stora träbordet. Vi bodde gudomligt och blev duktigt bortskämda med massor av mat, ren tvätt och leksaker till barnen. Vi fick inte göra några hushålls sysslor, utan hon gjorde allt. Hon la t.o.m våra nytvättade strumpor i storleksordning! :) Jösses.
De hade en eldriven traktor till barnen. Maia var snäppet för liten så Seppo fick gå med henne med en pinne på gasen. De hade annan traktor till Maia också, en mindre som hon sparkar fram själv. En stor sandhög med leksaker i, en riktigt traktor som Maia fick provsitta och en liten fyrhjuling som Emmi och Emil ville prova. Emmi är 13 och kan det här med att gasa och bromsa. Emil är snart 6 och har aldrig suttit på en fyrhjuling själv. Ni kan ju säkert räkna ut vad som hände. Jo, han vurpade. Med hjärtat i hjärnbalken hann jag inte reagera utan stod som fastfrusen tills jag hörde hans vrål och såg att Seppo var hos honom, lugn. Det gick så fort, men ändå i slow motion. Fy för den lede vad hemskt det var. Emil hade tur. Den välte i en kurva, Emil flög av åt sidan och fyrhjulingen fortsatte att välta. Ett litet spinn på ett av hjulena touchade honom på höften. Det blev ett litet skrapsår.

Söndag idag, men på semestern bryr man sig inte om det. då är alla dagar detsamma.
Vi åkte och hälsade på Hannu (som är Seppos...javisst - kusin!) och hans familj. Hannu och Saari pratar svenska så nu kunde man ju hänga med i konversationen också. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback