Farväl Dajla

Jag vet inte vart jag ska börja eller vad man ska skriva, mer än att saknaden och sorgen är stor.

När jag fick samtalet och beskedet från Marianne igår förmiddagen var det som att världen slutade snurra. Jag fattade nog inte riktigt innebörden, utan var mest ledsen för hennes skull då. Att höra en så stark och fin människa gråta såna tårar var nåt bland det värsta jag varit med om. Alla tankar och kramar till dig, Marianne, för att du kämpar så tappert. Utan dig hade vi aldrig haft våran Dajla kvar de åren han var dålig.

Imorse var det som om någon slog en klubba i pannan på mig med dödsbeskedet igen. Tårarna bara rann när jag läste alla fina ord som andra supportrar skrivit på Änglarna forum och på hemsidan.
Dajla har lämnat ett stort tomrum.

Dajla och Marianne är mina mentorer i den blåvita världen. jag, liksom många andra med mig, har växt upp med dem i Supporterklubben. Vila i frid Dajla - vi älskar dig! Eller som Emil kallar dig - "Dalja i stolen"
Vi ses i himlen

Mia, Seppo, Emil och Maia

http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,64379&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=4312264

http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=4312268

Inneboende

Hej!

Om  ni tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig.
En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.


Hon är en listig jävel. Hon håller sig undan för det mesta,  men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.
När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka. Jag tycker det är ganska grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej.

Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.

Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom!!!

JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl. Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner.

Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott.


Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad. Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig.


Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre. Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.

Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står. TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.

Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre. Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ?
??

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går.

När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln. Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto?

Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej .

SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT ! !!

Sicken dag..

Igår var en sådan där typisk dag när ingenting blev som det var tänkt. Började med att jag inte fått sova på hela natten eftersom Maia var dålig. Hon hade feber och yrade. Jag har varit hemma med henne sedan i tisdags.
Emil var väldigt hostig och lite febrig så vi höll honom hemma också.
Jag hade bestämt sedan innan att jag skulle ner till Wiges i Kinna och handla lite till Sideline, men hur skulle det hinnas med nu? Seppo hade ju jobbat natt som vanligt och skulle ligga hemma och sova hela dagen. Han hade erbjudit sig att ta barnen på förmiddagen så jag kunde åka ner, och sedan sova på eftermiddagen istället. Nej tack, jag vet hur grinig jag blir när han bara ligger när jag är hemma. Då går det inte att göra någonting.

Jag ringde ner till läkaren på morgonen och fick en tid till båda barnen klockan 13 samma dag. Då skulle jag i princip hinna ner till Kinna och tillbaka om jag åkte strax innan 11. Då kunde ju barnen sova sin förmiddagslur i bilen. Jättefint!
Hade jag inte haft oturen att hamna bakom en tankbil, som i sin tur fick en traktor framför sig, hade jag säkert hunnit ner till 11.45 som jag tänkt. Barnen sov ända ner till Skene. Där fick jag riva fram mobilen (fortfarande tankbilen framför mig) och ringa till Wiges. "Jag är på väg!" Efter Skene Järn kunde jag gasa på för nu fick jag äntligen fri väg. Andreas tog emot mig och mina varor stod klara. Jag fick bröta ur Maia ur bilen och samtidigt leta efter mitt kort. Dumhuvud!! Jag har kört hela vägen utan min korthållare! Den låg i västfickan hemma i hallen. Aaarghh!! Tack Andreas för den smidiga lösningen! Ni är alltid så gulliga och tillmötesgående!
Detta innebär att jag gasat på utan mitt körkort.. Jag vågade inte köra rally hem, men höll ganska god fart ändå för att hinna till doktorn i tid. Jag lyckades hamna bakom en skruttibang bang til Peugot som inte höll mer fart än 85 km/tim.. Men jag var lugn å fin hela tiden. Värdsliga ting,, Vad gör det om man kommer lite sent?

Kommer fram, parkerar å offrar mina sista små mynt på parkeringen. Kändes ju inte som min dag så det var bäst att vara på den säkra sidan. Jag vet inte om vårat miljöcert gäller där.
Vi kom in till läkaren 13.04 och han gnäller över att vi är sena! Med lite sarkasm var jag tvungen att be om ursäkt. Han påpekade att han bara har en kvart för båda barnen så jag sliter av Maia hennes jacka under höga protester, samtidigt som jag försöker med några lugnande ord. Ingen curlingmorsa här inte.
Båda barnen var jätteduktiga och vi blev kollrade bort till labb. Emil fick stick i fingret och så tillbaka till doktorn.. (hans kvart var nu överskriden..haha) Det visade sig att båda barnen har infektion, därav hostan. Maia hade dessutom öron- och ögoninflammation på detta. Stackars liten! De fick antibiotika igen.
Maia lugnade ner sig när hon fick åka hissen. Jätteroligt! hmm

Nu hade jag ju lovat ungarna att vi skulle äta på Makkedonkan så det var bara till att glida hem och hämta kortet. Emil anser att har man inga pengar så är det bra att ha kortet. What?! haha
Brummade iväg till Mc vid Åby och pallrar in barnen. Som förnöjt tuggar i sig sina pommes, lite dricka och vill sen inte ha mer. suck.. lägger ner deras "rester" i en av Happy Meal kartongerna och så bär det av hem. Äntligen.

Som en fin avslutning på denna spektakulära dag kom tant röd. Hon lät meddela att hon stannar i minst 4 dagar.

Det var med tunga steg jag gick och lade mig igårkväll. Förberedde mig på ännu en sömnlös natt med febriga barn, men hon vaknade bara 4-5 ggr inatt. Emil kom in och lade sig hos mig vid 23 och sov stilla nästan hela natten. Bara 1 gång behövde jag flytta på honom.

Vaknade imorse av att jag hör Maia. Inget gnäll eller gråt, utan babbel. Medicinen har gjort susen med henne redan och hon är sitt vanliga jag igen. Tösen som pratar oupphörligt. :)

Nu sitter de inne på Emils rum och leker. Jag ska passa på att lägga in de nya produkterna på Sideline. Det är Sverige kläder till våra små. :)

Ha det så gott! Och som min mamma sa igår " för varje minut som går blir det bara bättre" !

//Mia

Bildkavalkad

I lördags när de stora pojkarna var ute och roade sig,  var jag och barnen hemma hos mamma. där roade jag mig bland annat med att kolla gamla bilder i datorn. Några av dem mailade jag över till mig. Här kommer en del godingar som jag gärna vill dela med mig av;Och så hade ngn, som vanligt, "lekt" med kameran och fångat dessa fina bilder;


Fick ett mail av Katja också, med länk till Borås tidningen... Se vad fina de är ! :)

Är det så här? ;)

Frukost

En hustru stekte ägg till frukost åt sin make.
Plötsligt kommer maken inrusande i köket.

'Försiktigt,' säger han, 'FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin!

Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA!

Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin.
Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN?
Dom kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem.

Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!! '

Hustrun stirrar på honom. 'Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg? '

Maken svarar då lugnt, 'Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.'