one more time...

Fan jag blev så less förut. Jag hade skrivit ett långt fint inlägg och höll på att lägga in bilder till bloggen... så hakar datafanskapet upp sig och allting förloras.... aaaarrrghh!!!!
Nu, 2 timmar senare, gör jag ett nytt försök. Under de två timmarna sysselsatte jag mig med helgens terapiarbete - att vika presentaskar till de nya manschettknapparna i lejon serien. Nu har BLÅVITTshopen 48 st fina askar med ett par lejon i varje ask. :) Och så en god middag på det - ugnsbakad lax i hummersås. Ibland överraskar mannen mig med sin dolda kock konst.
 Manschettknapp lejon 79 kr

Jaha, om vi skulle summera helgen dårå...
Lördag - påskafton
Efter en impuls upplevelse slänger vi ungarna i bilen efter frukosten och packar med lite smörgåsar. Åker en timme söderöver och hamnar till barnens stora glädje i Ullared! Jag behövde köpa brallor, men annars behövde vi väl inget särskilt. Det var en trevlig utflykt. :) Barnen och mannen var med inne på Ge-Kås en timme, sedan lämnade han in dem på Lekplatsen. Då gick vi och skrotade en timme för oss själva på varsitt håll. Herregud så skönt det var, att få lulla lite själv i detta paradis! 7 par brallor åkte i kundvagnen :) Å lite mer därtill ...
Kvällen spenderade vi hos mamsen och hade vår första grillkväll. Kors vad gott det var!! Barnens skattjakt var perfekt - tack Christin!! Och tack Lisa för bonusen!!
Jag kunde stoltera med att jag faktiskt gav fan i både den goda såsen och godiset! (jaja.. en mini toblerone slank ner) :)


Söndag - påskdagen
Spenderade vi med svåger Kai och barnen. Kai ska hyra en stuga i Sik Hall så den skulle vi ju spana in! Den var jättesöt och det var nära till både bad och öl. Ser redan fram emot sommaren! Eller ännu mer.... haha
Middagen denna dag intogs hos Mommi och Vari - Emil tyckte Vari var mästerkock och det är gott betyg för att komma från honom. Men jag håller med - Erkki är kung i köket!


Idag - annadag påsk
Har vi inte gjort så mycket. Seppo och Emil har varit iväg och tittat på lite curling och hockey i frölunda. Bara för att... liksom... Under tiden var jag och Maia i Skatås och tog åttan. Och fy fan säger jag! Jag ska ALDRIG mera träna med henne i Brio vagn! Jag har svinont i korsryggen nu bara för det! De första kilometerna var la okej, men ju mer vi avverkade desto mer lyssnade man på den dumma lilla farbrodern som brukar sitta på min axel och håna mig. "din jävla dumma tjockis - det här klarar du aaaaldrig!" efter andra jobbiga backen stannade jag upp, drack vatten, andades - och spottade ner den fula gubben på marken för att därefter stampa ner honom i gruset. Rätt åt dig!! Sedan traskade vi på igen. När jag tillät mig själv att släcka elden i röven och lyssna till takten i hjärtat så var det jättetrevligt! Jag menar - hur ofta är man ute i NATUREN?? Och lyssnar på den? SER den? Ett par kilometer insöp jag atmosfären och kommer på mig med att mina ben går av sig själva - det är ingen gubbe som manar på mig. haha!! Vad ljuvligt det är att träna i skogen! Fast nästa gång får det bli utan vagn och barn!
Vi såg en himlans fin isskulptur som vi plåtade med telefonen, men det visade sig att jag inte hittar min usb överföring så ni får vänta med att se den...

Imorgon är det matchdag igen. De oroliga nerverna i magen slår volter och gör mig tossig. Men imorgon går jag in med hela gardet - guldpeng till tipset som Räven gör, flätor och THE matchtröja! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag släppt dessa rutiner hittills i år, det ska inte hända igen! Förhoppningsvis blir det guldflätor som Håkan får klippa på avslutningsfesten. Det var ju så himlans nära sist! Fast det har vi glömt. Egentligen...
Ajk åkte på stryk idag. Moahahah

Hoppas ni har haft en trevlig påskhelg - det har jag!!


Kram på er!
Mia


Glas Påsk!

Herregud, nu var det så länge sedan jag uppdaterade denna bloggen så det är ett under att jag minns lösenordet.. Shame on me!

Det har ju varit lite att stå i minst sagt, men sedan är jag ju lite bekväm av mig. Jag hade ett liv innan Facebook typ. :) Jag har
www.6party.nu att sköta, grupper och evenemang på FB, inbokade 6partyn, heltid i BLÅVITTshopen, familjen... Viktigast av allt just nu har varit att ägna tid åt Emil och vad som hänt runtomkring honom. Det har varit lite turbulent men nu börjar det se lite ljusare ut igen. Det är ingen lätt resa att vara förälder till ett sådant härligt barn. Det roligaste är att Maia i sinom tid också kommer att revoltera i olika grader.

Det bästa för Emils skull, förutom familjetiden, är nog att han är tillbaka i IFK´s p01 lag. Han har saknat kamraterna där och gemenskapen på plan de har. De är okrossbara. Det är nya tränare nu och allt är guld värt, det är fantastiskt skönt och vi ser en stor skillnad på alla barn.


Igår var Maia och EMil ute och påskade. Emil ville inte klä ut sig, han skulle gömma sig bakom alla dörrar så Maia skulle få sköta överlämning av teckningar och säga Glad Påsk. Jag löste den bittra situationen genom att ta på Busen hans koppel och ge Emil påskakatten. Sedan gick de alla 3 till Nettan, Vailet och Cassandra. Och kom hem med godis, bullar och varsin leksak. :)


Det är lite halvjobbigt att motstå godisfrestelsen när det finns mitt framför ögonen på en. Jag har unnat mig lite grann, men känner avsmak för det mesta. Det är ju bra. Eller? Jag har dietat i 3 månader nu. Resulterat i 5 kg lättare, 2 klädstorlekar mindre och ett större träningsbehov. Är det uppehåll idag så tänkte jag ta mig till Skatås och gå 8:an. Jag har inte gått ngn speciell diet, utan kände bara i början av januari att nu jävlar. Satte inga "måsten" eller jobbiga krav utan lade in lite andra rutiner i vardagen bara. Kostomläggning, promenader, zumba, 1.5 vecka Alli, jobbluncher Nutrilett 1 mån, Bars till mellanmål emellanåt å så frukt och grönsaker på det. Det har varit väldigt lärorikt med annorlunda recept och andra bas ingredienser. 

Nu rullar det på bara - anmält mig till Vårruset och varit i kontakt med Sportlife på Ullevi. Det hade ju varit smidigt att gå dit på lunchen eller nåt. Jag har ju ännu den här fåfängan att göra bort mig på gym. Därav anledningen till att jag aldrig går. Sist jag var på gym var med Sanna när vi var på step up i Hönekulla. :) Jill och Helena A var nog med också om jag minns rätt. Det var tider det. Sannisen, vi saknar dig! 

Idag blir det en lite annorlunda påskafton. Vi ska till mamma ikväll i vanlig ordning, men det blir inget dukat långbord med sill, ägg och nubbe. Det blir bara vi, mamma, Jocke, Titti och Oscar och årets första grillning! :)
Påskharen har inte varit här heller nu på morgonen som han alltid är, utan han styrde sin kos mot Mölnlycke istället och lämnade av ägg och presenter där så barnen får en överraskning ikväll. Tiiti fick på sin lott att ordna med skattjakten. :) Emil blev lite konfys och ledsen när det inte blev ngt här på morgonen, men det glömmer han snart. De har alltid, nästintill, fått allting serverat. Nu är det andra tag. haha

Nu har familjen vaknat, dax för morgonmyset.
Ha en riktigt trevlig påsk och glöm inte att rå om varandra!

Kramen
Mia