Missar derbyt :(

Skulle ha skrivit igår, om bröllopet och möhippan, men jag vart helt utslagen. Idag är jag hemma från jobbet, med feber och värk i kroppen. Seppo tvingade mig att stanna hemma och det vara väl tur det, jag hade inte pallat med. Nu är klockan 15:40 och det är väl först nu som jag börjar känna mig som en människa igen. Jag frös som en hund inatt och hade 38,6 när jag vaknade imorse. Sällan jag har feber, men f*n vad det är tufft när man har det. Tänk barnen, när de har ovanstående temperatur i feber springer de fortfarande omkring och leker... En annan ligger halvdöd på soffan och har ångest för att man inte kan åka till jobbet.

Bröllopet var helt fantastiskt! De var så fina!!

Min stackars man missade bröllopet för att jag lyckades låsa in nycklarna till lokalen... så här var våran dag;
Klockan 8 på morgonen kommer lillasyster Jossi och gör mitt hår. Kort därefter kommer lillasyster Matilda och lägger sminket och kommer med goda råd. Jag kände mig som en annan människa när de var klara. :) Seppo åkte och lämnade barnen hos mormor innan han gjorde sig klar för dagen. Vid 12 var vi på Nya Varvet och hämtade blommorna. Jättefina var de!! Och så buntrosor till att strö ut bladen över borden. Innan vi hämtar upp Kerstin och Teckla (som för övrigt tog duktigt med tid på sig innan de kom ut till bilen..) sprang vi in på BLÅVITTshopen och köpte en slipsnål. Passade på att ta 7eleven också och köpte "lunch" bestående av en sån där chokladkaka ni vet med multipower citronsmak...
Äntligen ut till lokalen (Överåsvallen) för att fixa iordning det sista inför festen. Dukat och så hade vi ju redan gjort i fredags kväll. Jag och Teckla strödde ut rosenblad medan Kerstin plockade fram spriten till bålen. Spriten förvarades i ett förråd på kontoret och vad jag nu inte visste var att nycklarna till lokalen satt i den förrådsdörren. När klockan blev halv två (bröllopet började två i Gamla Lundby kyrka) och det var dags att börja samla ihop oss var jag så duktig och stängde dörren till kontoret - som naturligtvis låste sig självt. Trots detta dilemma bryter jag inte ihop utan bibehåller lugnet och försöker lösa problemet. För trots allt så måste något gå fel vid sådana här tillfällen. Det sägs bringa lycka åt brudparet..:) Så varsågoda Jessika och Mikael! :) Min älskade man Seppo erbjuder sig att stanna kvar i lokalen medans vi är i kyrkan och han är guld värd för detta. Någonstans var det nog meningen att han skulle vara här för mitt under denna tiden kommer discjockeyn.. När vi 3 fruntimmer kommer tillbaka till lokalen efter kyrkan står Seppo på altanen och gör tummen upp! Då kom mina tårar! Det hade ordnat sig, det hade kommit en vaktmästare som hjälpte oss. Tack gode gud!
Sedan rullade det på. De vackraste brudparet i världen kom till lokalen efter att ha varit och fotograferat sig, buffén var fantastisk, gästerna var underbara och alla hade jättetrevligt.


Vid halv elva var det dags för oss att lämna festen för avhämtning av barn hos mamma. det hade varit en helt ljuvlig dag tillsammans med några av mina vänner som jag värdesätter högst av allt. Och med min man som är guld värd!

Möhippan tänkte jag skulle atla lite för sig själv, med lite bilder :) Jessica fick en tjusig pärm från oss som var med som hon med all säkerhet kommet att bläddra ofta i.

Föräldramöte

Herregud... är det verkligen så att vi har en lillkille som ska börja skolan?? Det kändes helt overkligt att sitta i skolsalen på föräldramöte. Jag hade lite deja vú också... jag såg en massa människor som pratade, men jag hörde knappt av vad de sa. Så hade jag det i skolan. Visserligen hade jag ingen hörapparat då, och idag hade jag inte fått den på mig. Skillnaden idag var att jag hade min man med mig som lyssnade åt mig. Vi fjantade runt i korridorerna sen på rundvandringen och kastade lömska blickar... Men skolan verkar vara himla bra och Emil tycker det har varit kul med inskolningen. De blir 20 barn i sin grupp så de blir inte så många. Skönt!
Moster Johanna var barnvakt under tiden vi var på mötet. Första gången, men nervositeten inför det var onödig. Det gick jättebra och Maia lekte för fulla muggar med "Nanna".
Jag börjar få duktigt med fjärilar i magen inför bröllopet på lördag. Inte för att jag tror att alla förberedelser krasar, utan för själva bröllopet. När Jessica tågar in i kyrkan, hela stämningen. Jag börjar nästa lipa bara jag tänker på det. :) Jag älskar henne otroligt mycket och är så glad för hennes skull! Jag tänker lägga all min kraft denna veckan på att de får en underbar bröllopsfest och massa överraskningar.
Suck.. Maia har fått tag en smal marker och gjort 2 snygga streck på dataskärmen. De är liite irriterande. Hon är snabb som en vessla och busig som få..

Nåväl, mina vänner. Nu är klockan mycket, det är dags att börja förbereda sig för sängen och fördjupning i boken som just nu är Härskarringen av Tolkien. Igen :)
Imorgon håller vi alla tummar för vårt kära Blåvitt

Kram
Mia

1 vecka kvar....

...till Jessicas och Mikaels bröllop! :)
I skrivande stund är herrarna ute på svensexa. Stackars Mikael ska få uthärda rätt mycket.
Fööra lördagen hade vi möhippa för Jessica. VI var jättesnälla! ;) Jo, det tyckte Jessica också. Hon var dösnygg efter att vi fått på henne tröja och slöja. Några bilder från möhippan tänker jag inte sätta in idag, utan det får bli efter bröllopet. Det har varit, och är väl fortfarande, rätt så mycket planering inför festen. Men det känns som att vi har allt på sin plats och det kommer att gå som på räls.
Disa småskrattade lite åt mig när jag suckade och sa "jag ska aldrig mer vara toastmadame, det är för mycket jobb.." Hon sneglade på mig och sa; "å hur många systrar sa du att du hade?" Tss, de får klara sig själva. haha
 
Idag har det varit Kamratgårdsdag och Emils knattelag hade förmatch innan Uefa hjältarna. De var jätteduktiga och vi hade görkul hela dagen. Emil sprang omkring med sina fotbollskompisar och jagade autografer. När de inte klättrade i hoppborgarna eller gjorde high five med Leo förstås.
    
Han har blivit så stor min lilla Emil! För bara ett par månader var han minsann inte så stursk som sprang omkring som en tok. Och aldrig i livet att han vågade röra Leo. Lisebergskaninerna är han ju livrädd för. Men nä! Inte nu.
Han älskar sin fotbollskola och är riktigt duktig med bollen.

Efter Kamratgården åkte vi till Jill&Co. Emil fortsatte att lira en stund på deras gräsmatta och lyckas med några "Vasquez" :) Min goe Jill har blivit med radhus. Så till sommaren har jag 2 av mina bästa vänner i Gråbo.. Av alla ställen.. hehe Men jag är glad för deras skull att de äntligen har hittat sig ett riktigt boende. Det började ju bli lite trångt i lillstugan. Tänk att de redan bott där i över 1 år! Usch va tiden går fort.
 
Nä, nu måste jag kolla till mina ungar. Den store står i duschen och den lilla är vääldigt tyst.... Senast hon var det (för ca 30 min sen) hade hon tassat in till brorsans rum och pajat hans x-box genom att knö in en skiva som hamna snett. Nu går det inte att öppna luckan. Gissa vem som inte är så lycklig??

Godnatt på er
//Mia


Tack för igår!!

Bilden jag skickade in på Seppo till GP kunde ju inte ha kommit mer lägligt. :) Mitt emellan gästvändorna får han telefonsamtal från folk vi inte har pratat med på länge. Bland annat en lumpar polare till honom, och hur länge sedan var inte det som han låg i lumpen?! Han blev ju gammal gubbe nu. :) 40 bast! Tur att en annan alltid kommer att vara 8 år yngre än honom. hihi
Tack alla ni som kom och fyllde upp vår dag här igår när vi hade öppet hus för Maia och Seppo.


Det var full rulle hela dagen, från 12 - 21. :) Det är en så härlig blandning av goa människor, vår familj, släkt och vänner. Emil fick spela med sin schackkompis, gamlefarfar Tore. Fast de har helt andra regler, med tärning. :)
2 smörgåstårtor och 4 prinsesstårtor  gick det åt. Och flera baljor med kaffe. Fast jag kan nog villigt erkänna att jag drack en hel del av den varan också. Det är ju så himlans gott.
Klockan är nu 20:44, söndag kväll, och vi har en dotter som vägrar att sova...
På tisdag har Emil premiärmatch. De ska möta Marieholm (borta) så det blir att bege sig till Angered kl.18 då.
Nästa vecka är fullspäckad. Som vanligt tänker ni, men det är värre ändå. Det är kul när det händer mycket runtomkring, men jag vill hinna med att andas också. Förutom företagandet så är det mycket inför Jessicas och Mikaels bröllop nu också. De gifter sig den 26 maj och stackars Jessica har bröllopsnerver allan.
Nä, jag får la avsluta här idag. Seppo börjar bli lite irriterad över att barnen inte vill sova och att han är själv med dem.. Jaja, jag säger inget så har jag inget sagt.


Godnatt och sov sött!

//Mia

2 maj

Idag fyller vår älskade Maia 2 år! :)
Vi firade henne igår då vi var hemma allihopa. Idag har jag inte sett henne sedan jag lämnade henne hos Dbv imorse. Hon fick en dammsugare av Emil, Snobben tandborste- och tandkräm och En Pippi Kasperdockerteater av mig och Seppo.

 

Direkt efter jobbet idag var det sista kursomgången med Uppväxt Start på Nfc. Vi fick besök av representanter från Jetshop, det var mycket trevligt och lyckat. Jag trodde jag hade bestämt mig för e-butik.se, men dessa två herrar fick mig på andra tankar! :)
Jag vill verkligen köra igång nu! Det känns som att jag springer i ett ekorrhjul och vet inte hur jag ska stanna det eller åt vilket håll jag ska fortsätta gå efter att ha kommit ur hjulet. Jag får mycket god hjälp av Kjell på Nfc och vi arbetar med budgeten för fullt. Jag vill vara startklar för lansering den 1 september. Håll tummarna för mig!
Och inte minst - länka till min sida sen, och/eller boka in mig till homepartyn hos er! :)

Imorgon fyller gubben min 40 år, vilket han självklart förnekar. Han vill inte ha ngt kalas, så vi kör vårat traditionella öppet hus för honom och Maia på lördag. Jag har skickat in en bild till GP på honom. Ser ni den så kan ni väl hojta till, vi har inte själva tidningen. Jag får väl köpa den då.


Det är många födelsedar, bröllop och dop nu... Mesken blev 50 i fredags. I lördags var vi hos honom och åt världens goaste kycklingsallad. På söndag döps Jonathan och den 26 maj gifter sig Jessica och Mikael. Jag har ännu inte inhandlat några kläder att ha på mig då... Åkte till Kållered för att göra just detta i söndags, men kom hem med Leksvik skohylla och hatthylla istället. :) Gissa vem som har en jättesnygg hall nu?! hihi

Jag har gjort en duktig tabbe...jag hittade en Ronaldo tröja till Emil på tradera, lade bud och vann. Betalade och hade jättefin mailkontakt med vederbörande. När jag efter några dagar fortfarande inte fått tröjan inser jag att jag inte gjort ngn adressändring på mina uppgifter på Tradera... Nu hoppas jag bara att tröjan returneras till honom och att han skickar den till min rätta adress. Ja, jag har mailat honom om detta..
Jag har haft lite autioner ute själv, men avvaktar lite med resten. Tänkte göra lite gratis marknadsföring med att lägga med mitt visitkort lite senare när jag är igång.

Jag har skickat namnregistrering till Bolagsverket och hoppas det går igenom. Det tar 2-3 veckor innan jag får svar.

Nu är det dags att kasta sig i bingen.

Vi hörs!!
//Mia