28 Juli

Tjaba!

Vi är nu hos min älskade kusin Micke och hans gravida Sanna i Årsta. Vi kom hit i torsdags och vi har det så suoerbra och mysigt. För Emil är det paradiset att få vara här hos favvofadder och han har faktiskt varit snäll och hjälpsam hela tiden. Idag var de på Gröna Lund i 7 timmar, alla utom jag och Maia som strosade på stan. Det är ganska kul att leka turist här. Fast idag var det rätt skönt att känna till de bakgator som inte drog lika mycket turister. På Västerlånggatan i Gamla Stan och Drottninggatan upp mot Hötorget var det smockfullt med folk hela vägen. 
Igår var vi på Tekniska Museet och jag var inte lika fascinerad som första gången vi var där för 2 år sedan. Kanske hade jag för höga förväntnigar, men det kändes som att det inte bjöd på lika mycket i år. 
Vi har passat att hämta varor också hos leverantörer såsom Djurgården och Lundmyr.
Imorgon bär det av till Kolmården
 
Nu kom Mikael med en vodka&tonic :) Det börjar lukta mat från köket. Han är en mästerkock, vår Micke. Igår bjöd han på fläskfilé och idag blir det pasta carbonara. Ja, det går ingen nöd på oss. :)

Vi hörs snart igen!

//Mia 

23 Juli

Hej Hopp!

Är den trötta och griniga typen idag. Har ingen lust eller ork i kroppen alls. Sällan det händer, men naturligtvis ska det ske samma dag som gubben är på samma humör.. Så här har ju inte mycket blivit gjort idag. Fram tills för ett tag sedan iaf när jag tog mig i kragen och började anstränga mig lite.
Jag har börjat förbereda packningen inför torsdagens resa till Huvudstaden. :)

I f.m´s var vi hos Kerstin och hennes goe katter. De är ju för mysiga. Emil älskar katter och har önskat sig en i många år nu. Men det får fortfarande bli lite längre fram.

Jösses, nu springer pojkarna i lägenheten. Tänk att signalen från glassbilen kan få dem så fort på fötter. :)

Jag är hysteriskt godis sugen, men jag orkar inte ta mig till affären. Bra det kanske så slipper jag ha ångesten efteråt. haha

Det blir inte många ord idag, motivationen suger, men jag har laddat in lite bilder. Låter dem tala för sig själva.
Varsågoda, här kommer lite smått och gott;





Avslutar med väl valda favorit ord:
Efter regn kommer solsken!

//Mia

21 Juli

Hej mina vänner!

Jag har haft bildrna från Fånarna ett tag nu, men jag har bara inte orkat att blogga. Jag har jobbat denna veckan och det kändes helskumt att hoppa in en vecka mitt i semestern. Nu har jag iaf semester igen, 3 veckor! :) Med undantag för den 31:e dårå...
Sluta tjöta säger ni väl nu, och visa bilderna! Eller inte säger Anna som alltid ska vara med på alla kort, eller hur? hehe.. En del andra bilder har det laddats in också, från den nya kameran. Ska se ifall det kan komma några från den också.

Men först - låt mig presentera - FÅNARNA PÅ FARMEN! :)

Hela gänget som var med, förutom Dollan som stod bakom kameran.
Så här kommer hon - våran Ramboninna
De här jävla repena var inte våran grej (talar för rosa laget)
De svarta är ute och swompar, de loosade denna gren :)
Denna gren däremot var de grymma på, balansera bollf-n på en smal j-vla labyrintbräda
                                    Nej, nej - jag är inte bitter :)
Anna har vänt ryggen åt sitt lag - jojo, vänd kappan efter vinden bara! :)
3 vilsna får. ASG!
Välbehövlig paus med popcorn och cider. Madde kastar arga ögat på rivalerna
Vinnande laget - ROSA!! Tjoho
Denna tös är makalös! För andra gången vinner hon pokalen - denna gång med lunginflammation. All ära till dig Jenny!
Synd att det inte blev så mycket mer bilder, men i hade fullt upp med annat kan man väl säga.
Girls - Love u all!!

Nu kollar vi ifall den nya kameran hjälpte oss att ta några sjyssta bilder. Det tar ett tag innan man lär sig den nya tekniken, men here we go;



Å så tar vi förra helgens surprise som berörde mångas känslor på de olika sätt. :)
Martin och Petra smyger iväg till sin vigsel utan att säga ett knyst till någon!!! Jaha, när är festen?
Grattis till er sötnosar!

 

Nu ska börja skriva lagerrapport.. Jippii... behöver nog hämta en kopp kaffe till först.

Dagens visdomsord
"Tänk inte för mycket på nästa steg - risken är då att du blir stående på ett ben resten av livet"

Kram till er!!
//Mia

ps.. måste ju skvallra lite - jag har fått en till leverantör. Hemligt tills vidare.. hehe











10 Juli

Jösses, jag har ännu inte tagit igen mig efter helgens bravader! Öm i hela kroppen och ett ständigt fånigt leende över läpparna. :) Vi blev 9 st tjejer som i lördags intog Fånarna på Farmen ute vid Säve och fajtades om pokalen. Vi blev indelade i 2 otroligt jämna lag och vi hade aproligt hela dagen! Tiden gick för fort bara.
En resumé om vad vi utsattes för;
Iklädda overaller (jag och Carro hade iaf torra fötter då vi var smarta nog att ta med stövlar, det har ju trots allt regnat lite..) och pannband skulle vi klättra över bäcken och langa vatten samma väg, balanserande på rep. Vi byggde timmerkojor och rymde från fängelse i  Australiens träskmarker. Rosa laget blev inte kloka på vilket snöre vi skulle dra i för att få klossen åt rätt håll, och svarta laget blev förgrymmade över förlusten med klossarna vi skulle gå på. Typ såna där hinkar ni vet som man gick på som barn, med snöre på som man ska hålla i. Nu vart det träklossar i sumpmark. Slörp, tjoff... haha Men det svarta laget tog igen sig när vi skulle balansera tennisbollen på en smal labyrintbräda. Där hann jag inte visa mina prestationer för de svarta blev klara så fort. I fårhagen var det svårt att hålla sig för skratt när den lama och stumma bonden skulle ha in sina blinda får i fållan. Jag är gjord för att var bonden i det läget! asg. Men jag fick iaf in mina får innan bonden Dollan och då hade jag ändå en mer. Stolt! :)
Efter dessa fantastiska äventyr var det dags för paus. På gården hade de ställt fram dricka och popcorn. Sen kröp vi i becksvarta jordkällare och letade potatis, kastade bollar genom mathållare för kor, pusslade rundlar på höloftet, och fyllde rör med vatten. Strax upptäckte vi att det var hål i röret som täcktes jättefint med fingrarna. när vi nått vår kapsel släpper alla taget om hålen... Jenny har ännu inte sett kapseln, men hon såg vattnet.. stackarn. hehe. I kapslen var skattkartan och med hjälp av alla våra bokstäver som vi fått som belöning under resans gång skulle vi hitta vårat hjälpmedel. I svinstian hittade vi våran säck, och samtidigt som det andra laget springer vi upp till skattborden på berget för att lägga det sista pusslet som visar oss vart skatten ska ligga gömd. Otroligt spännande! Till höger om stenröset, snett nedanför bergstoppen.. Alla stövlar omkring och letar....och letar...och letar... och JA! Carro hittade den. Jenny kånkar ner den till gården igen, och skatten var skumpa. Både till den som kör bil och till den som sitter bredvid.  Anki, vår lekledare, utser vinnare av årets fight. Det var rosa laget som vann (of course) och med lunginflammation gjorde hon världens insats hela tiden - allas vår JENNY!! Grattis gumman!
Då bar det av hem till Madde för en bit pizza och en härlig dusch. Hela kroppen värkte, men inte så illa som det skulle bli senare.. Sammanstrålning på Dubliners senare på kvällen och där var vi till 2. Då hade vi dansat mest hela kvällen, tjötat skit och skrattat så vi grät. Tack för en helt underbar dag och kväll mina flickor!! I love u!

I söndags var faster Katja, Björn och lilla Saga hos oss och hälsade på. Å tänka sig - Saga ska bli storasyster!! Saga är störtskön att titta på när hon sitter på golvet, hasar sig fram och får tag i en boll! *ler
En mycket trött Anna kom och hälsade på oss också. Magnus var nere och hjälpte pappa Mats med det nya köket.
Själv var jag också mycket trött och hade, som sagt, ont! Vi tog zon salva, värktabletter och massage. nu känns det lite bättre, men inte ok.

Igår kom min första leverans till Sideline! :) Det var från Lundmyr och de har ju såå söta grejer. Babysockarna 0-6 månader är ju bedårande. Kan man vara så liten?! :)
Vid 15 tiden åkte jag och barnen med Rullarna (inte Stoffe för han jobbar denna veckan) till Christins lånehäst Carrisma. Hon står med Märtas häst på Märtas land utanför Kungälv. Emil var uppspelt, han ville ju så gärna rida. Det fick han sen också, efter att Christin värmt upp henne lite. Och jag fick också rida!! På Märtas stora kille, han är ca 1.70 i manken. Det var helt fantastiskt att få sitta på hästryggen igen! Gud, va kul. Och så min son skrittandes bredvid mig! En känsla jag inte kan beskriva, bara hästfolk kan kanske förstå mig.
Maia var heltossig i hästarna, hunden och kaninerna. Plocka bär och körsbär och busa med mormor. Emil åkte med rullarna hem och sov över där.

Så nu sitter jag här och väntar på att Maia ska vakna. Vi ska till Madde idag, på lunch. Jag och Madde ska prata affärer också, jag ska ha hennes söta stickade mössor på Sideline.

Vi hörs gott folk!
//Mia

ps, tyvärr inga bilder ännu. Min kamera var död, Dollan blev fotograf i lördags. De kommer ut när jag fått dem av henne. Kanske... *ler
Möjligheten att det finns kort från igår är nog också ganska stor.

5 Juli

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Det har varit så mycket känslor denna  veckan och jag är helt slut. Det verkar vara syrebrist överallt, så ofta och så djupt jag går och gäspar.. :) Känslorna ja, De har varit glada, arga, rädda och upproriska. Fast jag har en benägenhet att lägga tyngdpunkten på allt det positiva, och tur vore väl det. Men ibland orkar man inte med det heller faktiskt. Det är inte så kul att vara glad jämt, det tar också på krafterna. En mixad blandning av känslor i en tuff berg och dalbana tror jag bara är hälsosamt för kropp och själ! I så fall mår jag väldigt bra nu. :) Som fått alla känslor på bara några få dagar.
Dessa nyheter har fått mig glad:
1. Min älskade Jill är äntligen gravid! Jag grät när hon ringde om beskedet. Hon var i alla fall gullig nog att be mig sätta mig ner innan hon klämde fram det, men nog hade man det på känn. Gud va kul!! Fler och fler graviditeter, överallt nu. :)
2. Emil har varit jättegullig flera dagar i sträck (med undantag för en incident) och han har målat jättefina teckningar till mig. Han verkar bry sig på ett  helt annat sätt nu. En teckning var på oss när vi kramades, och en var på alla varorna i min webshop. :)
3. Jag har världens sötaste barn! Ibland kan jag bromsa upp verkligheten och bara titta på dem. Drabbas av en underlig känsla som inte går att beskriva. "herregud, är desa två charmtroll verkligen MINA barn" Allting känns så overkligt, men ändå har man sanningen och framtiden mitt framför näsan. Oftast ser man inte det som är mitt framför en och då är det skönt att ibland bromsa upp och andas.
4. En kompis som jag inte träffat på jättelänge kommer helt apropå instövlande till mitt jobb.
5. Jag har världens finaste vänner. Behövs inte sägas så mycket mer

Vad som gjort mig arg är tråkiga öisare som inte har mer vett än att klistra upp sina klistermärken över våra emblem på jobbet. aargh!
Vad som gjort mig upprörd är att bli väckt klockan 6 i tisdags morse av att insatsstyrkan springer i trapphuset för att gripa våra grannar ovanför oss. Ingen aning om vad det gällde, men jag är inte direkt förvånad. Det är ytterst obehagligt. Poliser överallt i över en timme. Hur ska man förklara för Emil att han helst inte ska leka med de barnen? Hur säger man att de har fel attityd, att deras syskon håller på med droger eller vad det nu kan vara för skit de gömmer?

Idag fick jag en till leverantör av barnkläder till företaget, wiges. De ligger i Kinna så jag behöver inte åka långt för att handla av dem. Gött, då slipper man frakten också. Och i Kinna/Skene finns det ju andra intressanta affärer också som man kan passa på att besöka. Å när man ändå är där måste man ju hälsa på faster Katja och hennes trevliga familj också.
Jag har mailat alla allsvenska klubbar igen angående mitt företag, i måndags. Jag har fått nej från Elfsborg eftersom (var det Intersport eller Team Sportia).. i Knalleland äger alla rättigheterna. Jaja, vill de inte utöka sin supporterskara så kan jag inte hjälpa dem heller.

Vi har planerat vår semester nu. Det blir Helsingborg 15 juli. Blåvitt spelar där då, och det är tradtition att åka över till Helsingör och käka på Gringos. 26-28/7 är vi i Sthlm, hos Micke och Sanna. 29-30/7 Kolmården och Vildmarkshotellet. :) Love the dolphins!! 31/7 jobba (matchdag). Sedan till Stockholm igen, denna gången för att fara med båten till Finland. Hälsa på lite släktingar till Seppo och så ska Maia få träffa sina älskade Mumins. :) Erkki åker med oss också, Seppos pappa. Helgen v.32 ska jag och Seppo till Köpenhamn. Gött!!

Nu kommer de snart hem från fotbollen (IFK-Gefle Svenska cupen) och jag måste organisera lite här först.

C u
//Mia