Mormor

I onsdags, 2 juni, bestämde sig min mormor för att nu orkade hon inte mer. Hon somnade in lugnt och stilla under natten, hon hade valt ett tillfälle då vi inte fanns där. Så typiskt min söta mormor.
Jag saknar hennes stort, vi stod varandra mycket nära. Jag bara väntar på att saker och ting ska flyttas runt här - att mormor kommer och lever bus med oss. :) Hon lovade vid ett tillfälle att dansa rock´n´roll på mitt köksbord.

Jag vet att hon finns här. Jag vet att hon mår bra nu. Men det gör så förbannat ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen med mina svallande vågor av känslostormar.

Jag växte upp hos mormor. Vi gjorde allt tillsammans. När jag var liten bodde vi på samma gård så det var ofta man rymde över till henne i bara strumplästen.
Vi spelade kort, från henne har jag fått manin på att samla kortlekar. Minns speciellt två kortlekar hon hade - de var små och en var röd, en var blå. De var jag väldigt rädd om när mormor lät mig spela med dem.
Vi spelade på hästar och tippade sporten. Vi åt potatis och fiskpudding. Vi var med i hyresgästföreningen och organiserade fikaträffar. Vi åkte till Ullared och hjälptes åt att släpa hem allt skit man köpte. Vi åkte Danmarksfärjan och dansade till live band. Hon lärde mig brodera, sticka och virka. Hon virkade kläder till mina troll. Hon hade alltid saft och bullar till övers. Hon hade alltid brödet i kylskåpet av ngn anledning jag aldrig kommer att förstå. Hon hade alltid spännande grejer i kökslådorna.
Mormor hade alltid varm oboy när man kom in från pulkabacken. Hon hade alltid en plats bredvid sig i soffan när det åskade. Det var inte ofta - men hon kunde bli arg. Då höttade hon med fingret och kunde tjura i timmar, envisa kråka. :)
Det var mormor jag sprang till när jag blev mobbad och jagad av mopedister från skolan. Det var mormor jag tog en pilsner och ett bloss med. Det var mormor vi rymde till när vi lessnat på det hårda tonårslivet hemmavid.
Det var sköna tider i Bergsjön det. Hade det inte varit för dessa jävla ligister som roar sig med att slå ner äldre människor så de bryter lårbenshalsen så kanske min söta mormor hade orkat lite till? Det var många år sedan det hände, men det var på den vevan hon fick söka hjälp. Hon hamnade i en lägenhet ute i Nödinge och blev allt sämre. Fick hamnat på ett äldreboende i Alafors med underbar personal som älskade Aase. Hon var den piggaste av alla gamla och tycket om att hjälpa till. Hon bjöd dem av sitt fruktfat och vi tyckte hon var så duktig som ätit upp all frukt... :)
Nu blev det ju så att man träffades mer sällan, men vi hade långa härliga telefonsamtal.

När vi var hos henne i söndags på mors dag såg vi att hon hade gett upp. Jag tackar alla mina gudar för att jag fick träffat henne en sista gång, att jag följde med upp. Att personalen ringde mamma och att jag fick ett sista skratt, kram och puss. Innan vi skulle gå därifrån böjer jag mig över henne, som alltid, ger henne puss och kram. Fast denna gången viskar jag till henne att jag älskar dig. Då griper hon tag i min handled så det blir några sekunders extra gosande. Då visste jag. Herregud mormor, jag saknar dig så!!

Jag och mamma åkte upp i onsdags för ett sista farväl. Jag trodde det skulle vara jobbigt, men hon var så fin och fridfull! Personalen hade gjort det så vackert!
Lite tårar, lite prat och t.o.m lite skratt. Ja, så funkar vi. Jag tror på ödet, på själen och på änglar. Min mormor var full av bus och framförhållande och det fick vi märka av. Allt har sin mening.

Mormor - JAG ÄLSKAR DIG!!!
Du vet väl om att du är värdefull!Kommentarer
Postat av: Marie

Det går inte att förklara din mormor bättre :)) Som när du och jag jömt rymde till henne efter att vi förstört brosans lego byggen och va trötta på våra mammor så gick vi till mormor och åt hennes goda bullar hon va en riktig mys människa..

Hon kommer alltid att leva kvar i mitt minne..

2010-06-20 @ 19:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback