Vattkoppor

När verklighetens omständigheter och ödets fallgropar börjar rucka på mina fasta principer och rutiner blir jag alldeles tvärknas. Visst kan jag fixa att släppa på riktlinjerna emellanåt när det inte är för stora gropar, men när branten är för djup så faller jag. Let us take it from the start...

I onsdags morse förra veckan var allt fid och fröjd. Eller nja, som det brukar i alla fall - man ser mellan fingrarna hur det ser ut här hemma när ingen orkar. När man väl orkar tar det inte mer än 2 sekunder så ser det likadant ut igen. That´s life with kids! Minns en visdom - "Att städa med småbarn hemma är som att skotta i snöstorm" SÅÅ sant!!

Så kom tefeonsamtalet som började rubba lite på tillvaron... Min morbrors fru ringer och märk väl att det var 7 år sedan jag såg henne senast. Minst. Jag har endast kontakt med hennes dotter, dvs min kusin Sandra. Lite sporadisk kontakt sådär, men vi vet vart vi har varandra. Jag får meddelandet att min kusin Danne, Sandras bror, har gått bort. I januari..
Jag har inte träffat honom på typ hundra år, men när vi var små var det jag, Sandra, Danne och deras hund Ajona against the world! Tiden går fort och saker och ting rinner ut i sanden om man inte bor närmare varandra.
Danne blev bara 23 år och det gör mig ont att något sådant ska behöva hända. R.I.P Danne - vi tänker på dig!
Sandra gav mig några bilder och han är - var - en kopia av sin far och morbror Thomas.
  

Torsdag morgon när Seppo lyfter upp Maia märker vi att hon har ett par prickar runt munnen. "Jaha, vad har hon ätit nu då?" De är ju lite känsliga barnen..
När jag fått iväg Emil till skolan och ska borsta håret på Maia har prickarna förökat sig.. ajaj.. Klär av henne och simsalabim så har hon vattkoppor lilltösen.
Efter många telefonsamtal hit och dit har vi pusslat ihop nästa veckas schema och kan börja smörja in ungen med potatismjöl... Hon har inte haft någon feber under sin period nu och det är ju himlans skönt. Nu är kopparna torra och vi väntar bara på att sårskorporna ska trilla av så är hon fit for fight igen.
Vi misstänker att det kommer från Önskeleken när vi var där för ca 2 veckor sedan, men man vet ju aldrig med vattkoppor. Det kan smitta upp till 14 dgr innan det ens bryter ut..

Fredag morgon.. nästan ingen sömn.. trött och förvirrad..
Fått ett mail från X på jobbet som gjorde mig lite annoying, men jag svalde det och lät det bero. Y på jobbet vet ju vad vi har sagt från början, så jag skiter i vilket. :) Rebus... ;)
Jag tror bensäkert att det är lördag eftersom Seppo sover (han kom hem tidigare pga Maia och att jag har Sideline i helgen) så när Emil kommer upp 8.20, rufsig i håret och sömndrucken, och frågar "har jag försovit mig?" fattar jag först inte vad han menar?! Å så slår hammaren till mitt i panngloben... ja jävlar... hur f*n kan jag missa att det är skoldag??
Suck, ringer till skolan och meddelar att jag håller honom hemma idag pga "eventuell smittorisk"

Här hade jag kunnat låsa in mig i ett mörkt rum och stanna där 1 vecka eller nåt. Så less och trött och uppgiven..
Men som förälder har man ett reservlager av krafter. De kommer nånstans inifrån som jag aldrig kommer att begripa mig på. Carpe Diem liksom.

Jag fick dock lite avslappnad egen tid på fredag kväll. Jag hade 6party hos en tjej här i Bifrost och det var ett mycket trevligt tjejgäng som höll igång bra. Och beställde gjorde de också:)
Vill du också ha party? Det är grymt kul och lärorikt! Skriv till mig! ifk_17@hotmail.com

Fre-sön hade jag öppet butiken. Det börjar trilla in lite kunder som inte har varit där förut, jättekul!!
Det största glädjeämnet på lördagen var min kusin Micke som kom på besök från estockholmo! Med sig hade han lilla Lova!! Och så Stefan, Angelica och Ronny of course. Myspys!!
Stefan kom tillbaka igår och handlade lite till, vattnet hade gått på morgonen så nu ligger hon på Östra neon. Pöss på er!
Jag och Maia var nere i lokalen igår och packade inför mässan. Man tror att det inte blir så mycket, men när man väl är klar undrar man hur f*n man ska få plats med allt i bilen när det väl beger sig.. Nåväl, det löser vi nog jag och Jenny sen när det väl är dax. Fick veta imorse att Seppo inte ens har frågat om ledigt när vi drar... suck.. "men det ska inte vara några problem" Nä, det hoppas jag för annars får han problem om han ska jobba natt och jag är i Karlstad...Ulrika ringde mig idag med väldigt glädjande besked!! Hon och Andreas vann sitt trädgårdsbröllop på Liseberg!! Gud vad kul!!! Grattis!!
Det visar att gediget arbete nånstans ger resultat. ÅH, jag är så glad för deras skull! Så den 9 maj ska vi på bröllop på Liseberg!! Tjoho!!

Nu rycker Maia i mig och vill ha o´boy.... c ya!!

Mia

Kommentarer
Postat av: Chrille

Åke är väl din Morbror också? Eller? :P .. Tråkigt annars ja, jag sörjer mest över att man inte haft kontakten med honom alls.. :(

2009-03-10 @ 16:02:27
Postat av: Mia

I agree!

2009-03-12 @ 14:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback